l1
l2


+

 

11 WRC indul a Korzika Rallyn

Március 20.
Közel száz páros rajtolhat el a világbajnokság következő, francia állomásán. A Korzika Ralin tizenegy új generációs mellett 3 régeibbi WRC és tucatnyi WRC2-es autó száll versenybe. Az M-Sport és a Hyundai részéről a harmadik autóba Bryan Bouffier, illetve Dani Sordo érkezik, míg a Citroen újból Sebastien Loeb számára adja meg a lehetőséget a bizonyításra.

Kilencvenkét párossal következhet a Világbajnokság idei negyedik megmérettetése a Tour de Corse keretében. A franciák szigetére lelkesen érkeznek Mexikóból a résztvevők, hiszen a páratlanul nehéz körülményeket produkáló amerikai utak után most a tiszta aszfalton bizonyíthatnak, elfogadhatóbb magasságok és hőmérsékleti viszonyok között. A szervezők büszkék lehetnek nevezési listájukra, hiszen az elmúlt három évben jelentkező párosok számát sikerült a világbajnokság idei negyedik futamának keretében überelni. Talán nem meglepő, hogy nemzetiségek tekintetében a franciák viszik a prímet ötvennégy jelentkezővel, míg a korzikaiak is adnak versenyzőket az eseménynek - a francia fennhatóság alá tartozó sziget "színeit" 25 páros fogja képviselni.

A gyári csapatok szokásos számban sorakoznak majd fel az április 5-ei rajtvonalhoz. Az M-Sporttól Malcolm Wilson három párosát jelölte ki – Sebastien Ogier és Elfyn Evans, azaz a két biztos pont mellé Bryan Bouffier érkezik, akit Monte-Carlo-ban már láthattunk mozgolódni a cumbriai gyár támogatásával. Tavaly az egyesület immáron ötszörös világbajnoka a második helyet csípte el, ezúttal pedig nem titok, hogy eggyel előrébb szeretne végezni egy határozott teljesítmény reményében.

A konstrukőri tabella második helyén álló márka, a Citroen teljesen felszívta magát, és komoly elszántsággal várja a számukra hazainak számító kilométereket. A tavalyi évben már bebizonyosodott, hogy aszfalton magabiztosabb  volt az autó, azóta pedig bőven történtek kedvező irányú fejlesztések, így sikerre éhezve várják az április 5-8. közötti menetet. A mexikói dobogós Kris Meeke mellé újból Sebastien Loeb érkezik, így a banda nem titkolja, hogy mindkét versenyzőjétől értékes eredményeket remél.

A 2017-es korzikai győztes csapat, a Hyundai részéről Thierry Neuville-re szegeződnek elsősorban a tekintetek, hiszen a belga fiú tavaly egy közel egy perces előnnyel diadalmaskodott a szigeten. Rajta kívül még Andreas Mikkelsen kap esélyt az i20-asban, illetve Dani Sordo is magára öltheti a versenyruhát április elején.

A Toyota Gazoo a szokásos trióval várja a világbajnokság negyedik állomásának kilométereit – Ott Tanak, Jari-Matti Latvala és Esapekka Lappi egy erős aszfaltos szereplést szeretne felmutatni. Közülük JML volt a legsikeresebb tizenkét hónappal ezelőtt, hiszen közel a dobogóhoz, a negyedik helyen fejezte a futamot.

A WRC2-es kategóriában szintén izgalmas küzdelmek ígérkeznek, hiszen Jan Kopecky mellé érkezik a Svéd Rali egyik legkellemesebb meglepetését szolgáló Takamoto Katsuta, de Stephane Lefebvre sem marad távol a versenyzéstől - a francia egy Citroen DS3 R5-össel jelentkezett a Citroen Total színeiben.

Tour de Corse nevezési lista

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33