l1
l2


+

 

Bodolai visszavágott Rebenlandnak

Március 21.
Értékes kilométerekkel gazdagodott Bodolai László az elmúlt hétvégi Rebenland Rallye-n. Az osztrák futamon immáron második alkalommal elrajtoló versenyző nemcsak ráhangolódásképpen választotta a márciusi megmérettetést - a tavalyi kiesés után szeretett volna egy eredményes szerepléssel revansot venni. A terv sikerült, hiszen Popovics Lászlóval a jobbján második leggyorsabb magyar párosként ünnepelhettek a szombat esti célban.


Fotó: MGR Images

Bodolai László 2018-ban is komoly tervekkel várja a ralis szezon első hazainak számító megmérettetését - az egri futamot egyértelműen nem szeretné hanyagolni menetrendjéből, sőt, a minél alaposabb felkészülés reményében egy osztrák versenyen már be is melegített a magyar rajtra. A Rebenland Rallye az utóbbi tizenkét hónapban mumus volt az életében, hiszen a 2017-es felvonás alkalmával nem sikerült a kilométerek teljesítése – az első szakaszon búcsút kellett vennie a mezőnytől. Az elmúlt hétvégén azonban mindenképpen meg szerette volna mutatni, hogy más nemzetek versenyzői között is képes helytállni. Popovics Lászlóval a jobbján és a már egyre jobban kiismert Ford Fiesta R5-össel sikerült visszavágnia, nem is akárhogyan – a sikeres célba érés mellé egy külön elismerést is begyűjtöttek, hiszen a csapattárs, Hadik András mögött a második leggyorsabb magyar párosként vannak számon tartva a két kőkemény versenynap alatt mutatott kitartásuknak köszönhetően.

A kitűzött cél megvalósítása azonban nem volt könnyű feladat - ugyan az autó beállításai egészen kedvezőnek bizonyultak, a kialakult körülmények nagy koncentrációt és odafigyelést igényeltek. A pénteki versenynap első fele részben a visszaszokással telt, pár gyorsasági után azonban a trió mondhatni újból a régi lett, és innentől kezdve már jöhettek az időeredmények. Szombaton még nagyobb kihívással találta magát szembe a páros - a hegyekbe érve havas utakon kellett bizonyítaniuk, mely akadályt sikeresen letudták, így egyértelműen büszkén gurulhattak át a 2018-as Rebenland Rallye célvonalán.

Bodolai László: "Úgy gondolom, ennél jobb szezonkezdést nem is tervezhettem volna. Az előző évben a Rebenland Ralitól elég korán búcsút kellett vennem, így többek között ez is motivált abban, hogy idén visszatérjek az osztrák utakra versenyezni. Az elmúlt hétvégén csak célba szerettem volna érni, de mint második leggyorsabb magyar, külön örömöt jelent nekem ez a megmérettetés. A körülmények igazán sok energiát igényeltek, és nem tagadom, hogy pályafutásom egyik legnehezebb versenyén vagyok túl. Esőből kaptunk bőven, és a napsütés mellett megtapasztalhattuk a havas kanyarokat is, ahol nem igazán volt hibázási lehetőség – az út keskeny volt, és ha egy apró probléma is becsúszott volna, akkor csak a fák állítanak meg. Mindenképpen pozitívan tekintek azonban a nehézségekre, hiszen úgy érzem, ez megerősítette még jobban a kapcsolatomat az autóval és navigátorommal. A lehető legjobb felkészülésen vagyunk túl, és várjuk a folytatást, immáron magyar környezetben."

Partnerek: Gyémánt-Net, Polytech-Industrie Csőrendszerek, Wnt Kft. Debrecen, Intertár, Multigroup, Multigran, Multiraktár-Assets Kft., Triál-Tech Kft., HB Pack Kft., Csirmaz Csapágy, Welding nemesacél, Pro-Moulding, Ratizol, Welding hegesztéstechnika, Öko Racing Média Kft., Fotfa Kft., Ford Hungary Rally Team Kft., Nexus Gép Kft., Immo-Mont Kft., Tisza Cad Kft.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33