l1
l2


+

 

Antoine Méo lesz a Red Bull TV szakkommentátora Korzikán

Április 6.
A parádés mexikói csata után a világbajnokság következő aszfaltos megmérettetéséről sem hiányozhat a Red Bull TV csapata, melyhez ezúttal egy kétkerekes ász, Antoine Méo csatlakozik kommentátorként.

A mexikói különleges körülmények után a rali krémje újból Európában szállhat harcba az értékes világbajnoki pontokért – nem kétség, hogy fókuszban Sebastien Ogier és Sebastien Loeb briliáns teljesítménye lesz, mely harcok Korzikán külön kiéleződhetnek: a bajnokság első teljes aszfalt ralija, ahol a többszörös világbajnokok hazai talajon bizonyíthatnak.

Tour de Corse – kilövés a hegyekbe
A Korzika rali, csak úgy, mint a világbajnokság többi állomása rendelkezik valami plusszal, amitől az évad egyedülálló helyszíne lehet – a francia sziget egészen pontosan kanyarjairól vált világhírűvé, így elnevezése sem véletlen: aki kicsit is otthon van a rali világában az tudja, hogy a tízezer kanyar futama nem más, mint maga a Tour de Corse. A hegyvidéki utak, a gyönyörű tájak, a könyörtelen visszafordítók és a változékony időjárási viszonyok miatt is híres a korzikai kihívás.

A bajnok visszatér! Mexikóban egy látványos visszatérés után a kilencszeres világbajnok, Sebastien Loeb ismét egy Citroen WRC-ben találhatja magát a hazai rajongók legnagyobb örömére – ez a sziget különösen kedves Loeb-nek, hiszen 2005-ben egy egészen határozott, minden szakaszt megnyerő győzelmet aratott a francia márka színeiben.

Az idei menetrend első napja főleg a Bastia repülőtéren található szervizpark köré lett betervezve. Pénteken két szakaszt kell teljesíteniük a párosoknak, két körben. A szombat a leghosszabb nap, amely a sziget legészakibb, Cap Corse félszigetéig húzódik, míg az utolsó nap dél felé haladhatnak a párosok a nyugati parton, Ajaccio közelében.

A határozott és uralható sebesség mellett a gyorsaságik a párosok fizikai erejét is bőven igénybe veszik, így a kitartás és a koncentráció erősen befolyásoló tényezője lesz az április 5-8. közötti megmérettetésnek.
A RedBull TV továbbra is ingyenesen elérhető lesz a redbull.tv/wrc-on vagy az alkalmazáson keresztül, ami azt jelenti, hogy bárhonnan tabletről vagy telefonról is követhetjük a küzdelmeket. A műsorvezetők szerepében továbbra is Mike Chen és Matt Wilson, akikhez pénteken illetve szombaton az ötszörös enduro világbajnok, Antoine Meo csatlakozik.

RED BULL TV MENETREND
Összefoglaló show (40 perc) – Péntek április 6. - 22:00
Élő közvetítés SS7 (85 perc) – Szombat április 7. - 10:45
Összefoglaló show (40 perc) – Szombat április 7. - 22:00
Összefoglaló show (85 perc) - Vasárnap április 8. - 22:00

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33