l1
l2


+

 

Ogier tovább növelte előnyét Korzikán

Április 7.
Bár a Francia Rali második versenynapja elsősorban nem Sebastien Ogier-ről szólt, az élen álló francia így is tovább növelte előnyét. A második helyért azonban komoly csata folyt, melyben Kris Meeke el is esett, vasárnap Tanak, Neuville és Lappi dönthet a dobogós helyekről.

Szombaton újabb hat gyorsasági szakasszal folytatódott az idei túra Korzika szigetén, a szervezők a szokásoknak megfelelően két körre osztották el a napi penzumot, három pályán kétszer fordultak meg a versenyzők.

A nap első fele a pénteki hibája után a versenybe visszatérő Sebastien Loeb sikereiről szólt, a kilenceszeres világbajnok két szakaszgyőzelemmel indította a napot, a pihenő előtti utolsó pályán pedig Ott Tanak szerezte meg első szakaszgyőzelmét az idei Korzika Ralin. Nagyjából ennél több említésre méltó esemény nem is történ szombat délelőtt, az élmezőnyből szinte mindenki maradt ugyanazon a helyen ahonnan reggel indult, az egyetlen változást péntek estéhez képest, Dani Sordo és Elfyn Evans helycseréje jelentette.

A nap második fele azért már mozgalmasabbra sikerült. Ugyan a kör első két szakasza délután is Sebastien Loeb-nek feküdt a leginkább, aki ezzel élre állt a Korzikai szakaszgyőzelmek versenyében, de a második helyért vívott csata egyre izgalmasabbá vált. Egyrészt a nap utolsó előtti szakaszán, Kris Meeke elvette az ezüstös helyet Thierry Neuville-től, másrészt a Toyotások egyre közelebb férkőztek a dobogós helyekhez. Ott Tanak és Esapekka Lappi is remek tempóban autózva beszállt a dobogós helyekért folytatott küzdelembe, miközben a japán-finn csapat harmadik versenyzője, Jari-Matti Latvala a kör első szakaszán odaverte a Yaris bal hátulját, így a nap hátralevő részében kívülről nézte tovább versenytársai küzdelmét. Akárcsak Bryan Bouffier, aki motorhiba miatt szállt ki a versenyből.

Az igazi dráma a nap zárószakaszán csúcsosodott ki, az utolsó tizenhét kilométeren Kris Meeke egy hibás itiner bejegyzés miatt leesett az útról és korai búcsúra kényszerült. Mindeközben a Toyotások tovább nyomtak, Tanak és Lappi holtversenyben szerezték meg a szakaszgyőzelmet, amivel Tanak feljött a nap végére az összetett második helyre, Neuville maradt a harmadikon, Lappi pedig 10 másodperce zárkózott fel Neuville-re.

Lappi mögött kissé leszakadva érkezik az ötödik helyért csatázó Dani Sordo és Elfyn Evans. Kettejük párharcából szombaton Sordo került ki győztesként, a Hyundai spanyol pilótája három másodperces előnnyel vághat neki a két vasárnapi szakasznak.

A WRC2-ben Stephane Lefebvre szombaton megtartotta az R5-ös C3 első töréstesztjét, szerencsére a vadonatúj autó biztonsági berendezései jelesre vizsgáztak és az autó legénysége sértetlenül hagyta el a fedélzetet. A versenyben Jan Kopecky tetemes, majd másfélperces előnnyel vezet, a második helyen a hazai pálya előnyét élvező Yoann Bonato következik, akit szintén másfélperc hátránnyal az olasz Fabio Andolfi követ a harmadik helyen.

A Tour de Corse állása a 2. nap végén:
1. Ogier S./Ingrassia J., Ford Fiesta WRC 2:43:07.7
2. Tanak Ott/Jarveoja M., Toyota Yaris WRC +44.5
3. Neuville T./Gilsoul Nicolas, Hyundai i20 Coupe WRC +44.6
4. Lappi Esapekka/Ferm Janne, Toyota Yaris WRC +54.9
5. Sordo Dani/Del Barrio C., Hyundai i20 Coupe WRC +1:46.7
6. Evans Elfyn/Mills Phil, Ford Fiesta WRC +1:49.8
7. Mikkelsen A./Jaeger Anders, Hyundai i20 Coupe WRC +2:13.5
8. Kopecky Jan/Dresler Pavel, Skoda Fabia R5 +8:22.9
9. Bonato Yoann/Boulloud B., Citroen C3 R5 +9:47.3
10. Meeke Kris/Nagle Paul, Citroen C3 WRC +10:41.4

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

33