l1
l2


+

 

Ogier: "Jó irányba tartunk!"

Április 7.
Szezonbeli harmadik győzelmét ünnepelhette hazai földön Sebastien Ogier. Az M-Sport Ford versenyzője igazán parádés autózással tartott ki egészen az utolsó méterekig, és határozott előnyével sikeresen megszerezte a korzikai dobogó legfelső fokáért járó huszonöt, illetve a powerstage harmadik helyéért járó három pontot.

Seb, gratulálunk a győzelemhez, hogyan éled ezt meg?

Ogier: "Nagyon örülök neki, jó teljesítményt mutattunk a hétvégén. Bevallom őszintén, hogy egy sokkal keményebb harcra készültem a versenytársakkal szemben még a rajt előtt. Az időeredmények az elmúlt év tapasztalatai alapján mindig csak másodperceket mutattak szinte, most azért már az elejétől komolyabb különbségek adódtak. Ez elsőre úgy tűnhet, könnyen kezelhető volt, de a hétvége többi része nem volt ennyire egyszerű, hiszen a különbségek fenntartása mindig kihívást jelent, mivel nem akarsz hibát elkövetni."

Úgy tűnt, mintha senki sem közeledett volna hozzád. Valószínűleg ez pozitív élmény, nem igaz?

Ogier: "Ebben biztos vagyok. Ez természetesen nemcsak nekünk, hanem az autónak is köszönhető. Úgy tűnik, hogy most a helyes irány felé haladunk, picivel nagyobb léptékkel, mint a többiek. Két nagyszerű eseményen vagyunk túl, de a sikerek ellenére nem lélegezhetünk fel, tovább kell folytatnunk a nyomást."

A mostani autó valahogy sokkal jobban megmutatja a 2018-as szabvány lényegét. Hatékony a fejlesztés?

Ogier: "Valóban, most teljesen naprakészek vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy a Ford által nyújtott támogatás később kifizetődik, mert az ilyen típusú dolgok mindig időbe kerülnek, kicsit később térülnek meg, de megéri a várakozást. A fejlesztés kulcsfontosságú tényező volt számomra, ezért nagyon örülök annak, hogy az erőfeszítéseknek megvan az eredménye."

Julien, egy igen kemény esemény volt ez a navigátor számára. 30 percig folyamatosan mondtad az információt...

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Nos, úgy gondolom, hogy a feldolgozás után ez a következő kihívás, a visszamondás. Az egész hétvége nagyon nehéz volt. A Korzika Rali egy igényes verseny, gratulálok a többi versenytársunknak is a kitartásért."

Pozitív tapasztalatokkal gazdagodtál?

Ingrassia: "Igen, mivel megcsináltuk! Néhány új szakaszt és új részt fedezhettünk fel a hétvégén. Néhány képet azért készítettem én is a gyönyörű tájról. Valójában ez is a munkánk része, hogy készítsünk fotókat azokról a helyekről, ahová ellátogatunk."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33