l1
l2


+

 

Ausztriában folytatta a szezont a Korda Racing

Április 12.
Nincs Mitropa Kupa Korda Racing nélkül, a sorozat idei második állomásán, az ausztriai Lavanttal Rallye-n a nemzetközi szezonját kezdő ifjabb Fekete László és Fekete László képviselte a csapatot.


Fotó: MGR Images

Nemzetközi vizekre evez a Korda Racing családi párosa, ifjabb Fekete László és édesapja, Fekete László számára a 2018-as szezonban a Mitropa Kupa élvezi az elsődleges prioritást. A Mitropa Kupa idén két-két osztrák és szlovén olasz futam mellett egy-egy horvát, német és magyar állomásból áll össze, a szezon második állomására április 6.-7.-én került sor, az ausztriai Lavanttal Rallyn. Itt ejtette meg bemutatkozását a sorozatban a Korda Racing jól ismert versenyzőpárosa, ifjabb Fekete László és Fekete László a Citroen C2 R2-vel érkezett a rajthoz.

Mindeközben a csapat másik fele sem pihent, mivel a cseh rallysprint bajnokság állomásán, a Vancík Rallysprint Kopnán segítették győzelemhez Tomas Kostkát.

„Azt hiszem ismét remek hétvégét telkesítettünk, Ausztriában és Csehországban is. - mondta Korda Erik a hétvége lezárásaként. „Laciék az év elején döntöttek úgy, hogy idén a Mitropa Kupában próbálnak szerencsét. Döntésükben fontos szerepet játszott, hogy tavaly a horvátországi Porec Rallyról kellemes emlékekkel tértek haza. A szezonnyitó Rebenland Rallyn is szerettek volna ott lenni, azonban ez adminisztratív okok miatt ez meghiúsult, így a múlt hétvégén szintén Ausztriában, a Lavanttal Rallyen szálltak először versenybe. Úgy gondolom, a bemutatkozásra nem lehet panasz, hiszen a rendkívül népes és erős mezőnyben szereztek sok-sok értékes tapasztalatot. Az első néhány versenyen még ez a legfontosabb, az eredmény csak másodlagos. A kis Citroen sincs már ereje teljében, ezért a szünetben motort cserélnek benne a srácok.

Mitropa Kupa május elején Horvátországban, az Opatija ralival folytatódik, ahová nagyobb csapattal érkezünk, hiszen Lackóék mellett két R5-ös autónk is harcba száll majd az Adriai tenger partján.

Végezetül szeretnék gratulálni csapatunk másik, Csehországban szolgálatot teljesítő felének is, akik Tomas Kostkát segítették szenzációs futamgyőzelemhez a Cseh Rallysprint bajnokságban. Tomas a Skoda Fabia-val hétből hét szakaszt nyert meg, és több mint félperces előnnyel végzett az élen többek között a sokak által jólismert Gregorz Grzyb előtt.”

A Mitropa Kupa 2018-as állomásai:

  • Március 16.-17. - Rebenland Rallye (AUT)
  • Április 6.-7. Lavanttal Rallye (AUT)
  • Május 4.-5. Rally Opatija (HRV)
  • Május 25.-26. Rally Velenje (SLO)
  • Július 6.-7. Rallye Casentino – Toscana (ITA)
  • Augusztus 3.-4. Baranya Kupa (HUN)
  • Szeptember 6.-8. Rally Nova Gorica (SVN)
  • Szeptember 28.-29. Rallye Citta di Bassano (ITA)
  • Október 19-20. ADAC 3-Stadte-Rallye (DEU)

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Stravia Kft, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szalai International Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Laha Facility, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33