l1
l2


+

 

Tanakot is meglepte korzikai teljesítménye

Április 12.
Az eddig inkább a murvás pályákon villogó Ott Tanak kiváló teljesítménnyel rukkolt elő a korzikai aszfalton – a Toyota Gazoo Racing versenyzője második helyen érkezett célba, ami egy kicsit őt is meglepte.

Ott, a hétvége alatt folyamatosan javítottad a teljesítményed. A szombati kilométerek ellenére úgy érzed, ez egy erős befejezése volt a Korzika Ralinak?

Tanak: "Először is azt szeretném elmondani, nagyon örülök, hogy itt lehetek. Eddig úgy gondoltam, hogy a leggyengébb teljesítményt itt tudom felmutatni, a korzikai aszfalton. Természetesen ezt a tapasztalatok alapján állítom, hiszen mindig is nehéz dolgom volt a szigeten. Idén azonban a futam megközelítése következetes volt. Jó ütemben indultunk el, szombaton javultunk, és egyre közelebb kerültünk a határokhoz. Vasárnap már a reggel jó küzdelemmel indult, de kitartásunk kifizetődött."

A vasárnap reggeli legelső maratoni szakaszon azért uralkodnod kellett magadon?

Tanak: "Megpróbáltam elérni a határt, de átlépni semmiképpen sem akartam. Vasárnap reggel hosszú és nehéz szakasszal kezdtünk, ezért óvatosnak kellett lennem. De tényleg kifizetődött, amikor láttuk a célban az időt."

Mi a terv a következő eseményre, Argentínára?

Tanak: "Várom, mindig is szeretek oda menni versenyezni. Előtte Szardíniára látogatunk el, hogy megpróbáljunk rá minél jobban felkészülni. A csapat nagyon keményen dolgozik azért, hogy ott is bizonyítani tudjunk. Úgy érzem, jó irányba haladunk, és képesek leszünk az élmezőnyben versenyezni."

Martin, hogy érzed magad?

Martin Jarveoja (Ott Tanak navigátora): "Fizikalag fáradtnak érzem magam. Olyan, mintha három napot töltöttem volna egy mosógépben! Azonban ez egy nagyszerű rali volt, az időjárás is kedvezett, szerencsénk volt. Eléggé örülök az eredménynek."

Eléggé? Ez valamilyen észt észjárás?

Jarveoja: "Ha nem nyersz, akkor mégsem tudsz felhőtlenül örülni."

Van olyan szakasz, vagy szakaszrész, amit kifejezetten nehéznek találtál?

Jarveoja: "Nem igazán, hiszen minden gyorsra egytől egyig koncentrálni kell. Nehéz választani."

Van egy családtagog, aki részt vesz a bajnokságban. Az unokatestvéred a Junior WRC versenyzője. Adtál neki tanácsot?

Jarveoja: "Nos, valójában nem. Főleg azért, mert túl messze voltak. De ezúton is szeretnék gratulálni nekik, mert hallottam, hogy sikeresen célba értek!"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33