l1
l2


+

 

Neuville szerint van min javítani

Április 12.
Általában egy világbajnoki futam harmadik helye örömre adhat okot, ám Thierry Neuville számára csalódás a Korzika Rali eredménye. A belga fiú a győzelemre utazott, ám néhány körülmény ellene dolgozott, így nem tudta megvalósítani a terveit. A fejlődni kell, hogy esélye a bajnoki címre.

Thierry, mi történt az utolsó szakaszon? Az autó nem tűnt tökéletesnek...

Neuville: "Nem, tényleg nem volt az! Elsőre azt gondoltam, hogy a motor miatt elmegy a küzdelem, de folytatni tudtuk. Nem tudtam pontosan, hogy köztünk és Dani (Sordo) között milyen különbség van, tehát elégedettnek kell lennünk a végeredménnyel. Másrészről azonban még nem nagyon tudunk örülni ennek a harmadik helynek, hiszen a versenyképességünk nem volt az igazi. Az időbeli különbségeket nem jól reagáltuk le, ez pedig bosszantó."

Mi nem működött megfelelően?

Neuville: "Az egyensúly nem volt az igazi. Mind ezek ellenére nyomtam neki, ahogy csak tudtam. Nicolas nagyszerű munkát végzett, ezúttal is köszönöm neki! Az első nap után még a második helyen álltunk, de tudtuk jól, hogy nehéz dolgunk lesz, és a pozíció megtartásához is fejlődnünk kell.”

Most pedig lehet készülni Argentínára...

Neuville: "Alig várom! Mindig is kedvelem azt, ha már a következő eseményre kell koncentrálni. Bízom benne, hogy a tesztek során pozitív élményekkel gazdagodunk majd. Szeretnék nemcsak a dobogóért, hanem a győzelemért is küzdeni!"

Nicolas, komoly kihívást jelentett az utolsó gyorsasági?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Így van, de azt hozzá kell tennem, hogy nem az utolsó szakasz jelentette a hétvége legnagyobb kihívását. Valójában lenyűgözött Thierry akarata és kitartása. A helyemről jó volt nézni a teljesítményét. De az időeredmény nem kedvezett számunkra - és ez jelenti a lényeget."

Sokat kellett változtatni az itineren ezen a hétvégén?

Gilsoul: "Igazából kell egy-két gyorsasági szakasz ahhoz versenytempóban, hogy megfelelően lásd a páylafelírás során összegyűjtött adatokat. Mindig is nehéz feladat az, hogy lassabb tempóban elkészítsük az itinereket, majd teljes sebességgel alkalmazzuk őket."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33