l1
l2


+

 

Egy tucat WRC Argentínában

Április 21.
Egy tucat WRC-vel rajtol április utolsó hétvégéjén a világbajnokság dél-amerikai állomása. A Rally Argentina nevezési listáján ugyan csak harmincan szerepelnek, a sorozat kemény magja azonban nem marad távol a tengerentúli pályáktól - az M-Sportnál Suninen, a Hyundainál Sordo, a Citroen csapatánál pedig Breen és Al Qassimi csatlakozik.

Április 26-ával immáron ötödik versenyüket tudhatják le a rali világbajnokság résztvevői a 2018-as szezonban. Monte-Carlo vegyes körülményei, Svédország havas tájai, Mexikó különleges murvás szakaszai és Korzika ikonikus kanyarkombinációi után Argentína extravagáns pályái kerülnek a középpontba április 26-29. között.

A világbajnokság egyik amerikai állomásaként megrendezésre kerülő argentin rali szervezői harminc nevezővel kalkulálhatnak, mely lista közel felét a királykategóriás új generációs WRC-k teszik ki. A WRC2-es kategóriában szintén komoly küzdelmek ígérkeznek, hiszen R5-ösből kettővel több, azaz tizennégy páros várja majd a jövő csütörtöki rajt pillanatát.

A 2017-es felvonás győztes csapata, a Hyundai Motorsport az előző korzikai csalódások után szeretne javítani tendenciáján, és Argentinában újból átélni a dobogó legfelső fokán való ünneplést. Tizenkét hónappal ezelőtt Thierry Neuville volt az, aki nem talált legyőzőre - a belga versenyző mellett még Andreas Mikkelsen és Dani Sordo segíthet a márkának a konstuktőri táblán.

Malcolm Wilson Ford által protezsált csapata, az M-Sport két állandó résztvevője, Sebastien Ogier és Elfyn Evans mellé ezúttal egy "repülő finn", Teemu Suninen csatlakozik. A banda tavaly egy második helyet csípett el Evans jóvoltából – emlékezhetünk a már-már legendásnak számító Neuville örömre, hiszen a belga az utolsó, powerstage részen ütötte ki az élről versenytársát.

A Toyota a szokásos trióval vág neki a kilométereknek - Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi és Ott Tanak nagyon szeretne bizonyítani murván. Közülük tavaly az észt szerepelt a legsikeresebben, a dobogó legalsó fokát szerezte meg, ám még akkor az M-Sport színeiben ünnepelhette meg pozícióját.

A francia márka, a Citroen kicsit módosított felállásán - a biztos pont Kris Meeke, aki mellett még két versenyző mozgolódhat majd C3-assal. Craig Breen rövidke szünet után újból a nagymenők között bizonyíthat, illetve itt lesz még Khalid Al-Qassimi is, aki terepralis elfoglaltságai miatt félmunkaidőben teljesíti a világbajnokság küzdelmeit az idei szezonban.

A 2018-as Rally Argentina nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33