l1
l2


+

 

Jövőre akár teljes szezont is futhat Loeb

Április 21.
A Citroennél továbbra sem mondtak le arról, hogy teljes állásban foglalkoztassák a kilencszeres világbajnokot, a franciák azt szeretnék, hogy Sebastien Loeb az idei négy futam után jövőre minden versenyen rajthoz álljon.

A Citroen vezérigazgatója, Linda Jackson szerint a csapatban manapság a leggyakrabban felmerülő téma, hogy Sebastien Loeb 2019-ben teljes "munkaidőben" visszatér a világbajnokság vérkeringésébe. A döntés nem feltétlen tőlük függ, hiszen az összes futamon való rajthoz állás lehetősége a kilencszeres világbajnok kezében van.

Loeb legutóbb, a korzikai VB futamon három szakaszgyőzelemnek örülhetett, ám a körülmények mégsem alakultak ennek fényében kedvezően - a szigeten utoljára 10 éve állt rajthoz, és 2012 óta nem részese teljes egészében a rali világbajnokságnak. A világbajnoknak a hazainak számító megmérettetésen mondhatni egy gyermeteg hiba miatt a pálya szélére kellett kényszerülnie a C3 WRC-vel - a Loeb/Elena páros árkot fogott, így nem tudták folytatni a kilométereket. A pénteki napnak sikertelen vége lett, és a kemény küzdelmeket már csak értékelés nélkül folytathatták a hétvégén. A szombat már a bizonyítás napja volt – e napon könyvelhette el a három szakaszon is futott leggyorsabb időt.

Egy külföldi hírforrás, az autosport.com megkérdezésére a vezérigazgató, Jackson a következőket nyilatkozta a világbajnok jövőjére vonatkozóan: "Pontosat még nem tudok az esetleges teljes szezonról, később kellene visszatérni rá. Valójában a teljes szezon Sebastien döntésétől függ majd."

Jackson továbbá hozzátette, hogy az idei évre Loeb számára még a spanyol állomás van betervezve, és a korábban felmerült német rajthoz állást nem tudja megerősíteni.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33