l1
l2


+

 

Harmadik győzelmére hajt a Hyundai Argentínában

Április 22.
Fokozott izgalommal címvédőként várja a Hyundai Motorsport a VB második tengertúli eseményét. Az argentin ralin két éve nem talál legyőzőre a márka, idén ezt a sorozatot pedig szeretnék folytatni melyben Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen és Dani Sordo lesz segítségükre.

Többszörös győztes földre térhet vissza a Hyundai Motorsport a rali világbajnokság soron következő, április 26-án kezdődő megmérettetése keretében. A sorozat ötödik fordulója, a Rally Argentina a mexikói kilométerek után a második tengerentúli esemény a résztvevők számára  az idei menetrendben.

Argentína kifejezetten kedves helyszín a Hyundai szemszögéből, hiszen a 2016-os Hayden Paddon által megszerzett győzelem után tavaly sem találtak legyőzőre Thierry Neuville már-már drámai, utolsó szakaszon megszerzett elsőségének köszönhetően. Valójában mindkét esetben határozott powerstage szereplés döntött – Hayden Paddon két éve hatalmasat autózott (két másodperces előnyét tizennégyre növelte), míg tavaly Neuville a rajthoz másodikként érkezett, végül 0,7 másodperccel a javára fordította az időeredményt az utolsó métereken.

Tizenkét hónappal később azonban a múltbéli eredmények mellett még egy plusz szól a Hyundai mellett - a konstruktőri táblán a márka az élen áll, négy ponttal megelőzve azt az M-Sport Ford bandát, akik tavaly hódították el az elsőséget. A Tour de Corse, azaz a Korzika rali sziklafalakkal tűzdelt, kihívást jelentő hétvégéje egy harmadik helyet eredményezett a csapatnak, az argentin futam azonban egy teljesen másfajta terep lesz – tele trükkös részekkel. Az aszfaltos trió felállása változatlan marad, hiszen a tizennyolc gyorsasági szakaszt rejtő amerikai gyorsokra Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger és Dani Sordo/Carlos del Barrio érkezik a négyes, ötös illetve hatos rajtszámú i20 Coupe WRC-ben.

Természetesen mindegyik páros részt vett egy háromnapos teszten Portugáliában a futam előtt - azért ezt a helyszínt választották, mert a tesztelés az FIA szabályozásainak értelmében tiltott Európán kívül.

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Michel Nandan elmondta: "Kemény napokat éltünk át Korzika szigetén, mentettük a menthetőt, ennek köszönhetően pedig a dobogó legalsó foka hozzásegített minket az élen maradáshoz. Argentínában erősebb teljesítményre lesz szükségünk, ha folytatni szeretnénk a versengést az első helyért, hiszen nagyon szorosan állnak mögöttünk a versenytársak. Argentína kedves volt hozzánk az elmúlt években a 2016-os és 2017-es győzelmekkel, mindkettőt izgalmas körülmények között ünnepelhettük meg végül. A most következő futamra némi fejlődést és frissítést hajtottunk végre a Hyundai i20 Coupe WRC-n, de tudjuk, hogy versenytársaink is keményen próbálkoznak. Reméljük egy újabb remek hétvégét tudhatunk le- és talán a harmadik argentin győzelemnek is örülhetünk a végén."

Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (#4 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • 2016-ban Mikkelsen dobogón végzett, tavaly távol maradt a megmérettetéstől
  • Idei második top3-as pozíciójára pályázik a norvég duó

Mikkelsen: "Az argentin rali az egyik kedvenc murvás futamom a szezonban. Ez egy nagyon különleges típusú kavicsos esemény, az utak homokosak, ami még jobban illik a vezetési stílusomhoz. A szakaszok nagyon kemények lehetnek a második körben, ezért fontos, hogy külön figyelmet fordítsunk majd az autóra és az abroncsokra, de mindezek ellenére ez egy gyönyörű verseny. Két szakasz lesz a hétvégén, amit különösen várok - az El Condor és a Mina Clavero."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#5 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Felejthetetlen powerstage szereplés és győzelem a belga páros jóvoltából 2017-ben
  • Neuville négy futam után a második helyen áll a versenyzők bajnokságában, 17 ponttal Ogier mögött

Neuville: "A Rally Argentina egy híres esemény, amely hihetetlen tömegeket mozgat meg és szenvedélyes rali rajongókkal találkozhatunk. Fantasztikus légkört tudnak teremteni, melyet nemcsak a szervizben, hanem a szakaszokon is érezhetünk. Jó és egyben izgalmas emlékeink vannak a tavalyi futammal kapcsolatban, egészen drámai stílusban sikerült nyernünk. Remélem, hogy idén is a legjobb pozícióért harcolhatunk majd a versenyhétvégén."

Dani Sordo/Carlos Del Barrio (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A mexikói második hely után reményekkel telve utazik a spanyol duó a tengerentúlra
  • Céljuk nem lesz más, mint a dobogó megszerzése

Sordo: "A nézők nagy száma valóban különleges ralit varázsol mindenki számára. Borzasztó jó érzés, hogy oly sokan állnak a szakaszok mentén, és ujjonganak nekünk. Valódi lendületet ad számunkra, függetlenül attól, hogy miként teljesítünk. Célunk természetesen egy erős élmezőnybeli szereplés lesz. Mexikóban egész kedvezően alakultak az időeredményeink, így bízom benne, hogy ez az argentin murván sem lesz másképpen."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33