l1
l2


+

 

Itt a spanyol EB futam mezőnye

Április 24.
Három magyar párossal kezdődhet el az Európa Bajnokság második szigeteseménye. A Rally Islas Canarias május első hétvégéjén kerül megrendezésre, ahol Botka Dávid, Herczig Norbert és ifjabb Érdi Tibor is harcba száll a pontokért.

Május 3-án rajtolhat el kontinensviadalunk második megmérettetése. A Kanári-szigeteki futam igazi kuriózuma az idei év menetrendjének, hiszen szépséges természeti csodái mellett a verseny résztvevői még több izgalmat vihetnek bele a hétvégébe. A szervezők igen büszkék lehetnek nevezési listájukra, hiszen a mezőny közel fele az R5-ös kategóriában szeretne mozgolódni. Tervek szerint 61 duó rajtolhat el, akik közül egészen pontosan 28-an gondoltak arra, hogy e sorozat királykategóriás modelljével kívánja teljesíteni a kanári kilométereket.

Természetesen a magyarok ezúttal sem hiányozhatnak az EB-ről – Botka Dávid egy sikertelen szezonnyitót követően, egy szépen összerakott Fabiával és újult erővel tér vissza Mesterházi Márkkal a jobbján. Hasonlóan az R5-ös kategóriába érkezik Herczig Norbert és Ferencz Ramón – a korábbi magyar bajnok a portugál nyitányon tizenkét pontot zsebelt be, melynek köszönhetően az összetettbeli tábla hatodik helyéről várja a sorozat második rajtját. Rajtuk kívül még ifjabb Érdi Tibor lesz az, aki az ERC2-esek között szeretne maradandót alkotni a Mitsubishi-vel.

Alexej Lukjanuk, aki határozott tervekkel és bajnoki célokkal kezdte meg az idei szezont, a portugál győzelem után spanyol földön sem tervez mást, mint az első hely megszerzését. Az orosz számára többek között Bruno Magalhaes okozhat meglepetéseket, illetve a számos R5-ös nevező közül figyelhetünk akár Grzegorz Grzyb-re, Chris Ingram-re vagy éppen Jan Cerny-re.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33