l1
l2


+

 

Komoly csatákra számíthatunk Miskolcon

Április 27.
Egy csütörtök délutáni sajtótájékoztatóval hivatalosan is kezdetét vette az országos rali bajnokság második futama. A 24. Hell Miskolc Rallye előszeleként megrendezett összejövetelen a szervezők mellett több versenyző is tiszteletét tette a helyszín egyik központjául szolgáló Avalon Parkban.

Csütörtökön fél hat magasságában Marosréti Ervin sajtófelelős irányításával egy átfogó beszélgetéssel indult a Miskolc ralira való hangolódás. A sajtótájékoztatón a vezetőség mellett Hadik András, Kazár Miklós és Szauer Gergő mondhatta el gondolatait, nézeteit a hétvégi megmérettetéssel kapcsolatosan.

A szervezők mondandójukban kitértek többek között a várható komoly küzdelmekre, mely az egyre erősödő mezőnynek köszönhető, illetve külön felhívták a figyelmet a gyorsasági szakaszokra, mely a szombati versenynapon teljes egészében várja az érdeklődőket, vasárnap azonban hol részben, hol teljes egészében tartalmazhatnak korlátozásokat.

Versenyzői szemszögből Hadik András mindenképpen változtatni szeretne eddigi miskolci statisztikáján – az egri futam győztese hazai pályán R5-ös autóban még nem tudott bizonyítani, így a hétvégén nem lesz más a célja, mint a győzelem. Jobbján az a Bacigál Igor foglal helyet, aki az osztrák utak és az egri kilométerek után immáron harmadik alkalommal lesz segítségére Bandinak.

Kazár Miklós szintén a hazai vonalat képviseli, így ő is konkrét elképzelésekkel áll oda a pénteki rajtvonalhoz. A miskolci versenyző teljesen feltöltődve és bizakodva várja a szakaszokat, hiszen elmondása szerint ezt a Fabia R5-öst sokkal jobban magának érzi, mint elődjét, a Fordot. "Már az első métertől kezdve a legjobb formámat szeretném hozni, és bízom benne, hogy ez vasárnap délutánig ki fog tartani. Célom egy élmezőnybeli hely, ami nem lesz egyszerű, hiszen komoly versenytársakkal állok szembe, és szerintem van most 6-7 olyan páros, akik esélyesek a miskolci első helyre." - fejezte be gondolatait Kazár.

Szauer Gergő Baranya megyéből érkezett a miskolci megmérettetésre. A korábban Ladával emlékezetes időket autózó srác mindazok ellenére bizakodva tekint a hétvégére, hogy közel a pályák felét nem ismeri. Természetesen a tőle telhető legjobbat fogja hozni, és talán a nézők kaphatnak majd egy kis ízelítőt a Szauer-autózásból.

Formailag tehát már elkezdődött a 24. Hell Miskolc Rallye, azonban a pénteki gépátvételeket követően az első vérbeli versenykilométereket az ORB párosai este 6 órától tehetik meg a már szokásos salakpályán. A nagyok előtt a Historicosok juthatnak szóhoz fél 6-tól, míg a körözgetést már 4 órától figyelemmel követhetjük a rali 2 jóvoltából.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33