l1
l2


+

 

Tanak lerázta ellenfeleit Argentínában

Április 29.
Szombati teljesítményének köszönhetően Ott Tanak magabiztosan növelte előnyét az argentin ralin – a Toyota észt versenyzője közel egy perccel előzi meg a második helyre esélyes Thierry Neuville-t. A belga fiút csapattársa, Dani Sordo követi.

Ott Tanak parádés autózásának köszönhetően tetemes előnnyel kezdhet neki vasárnap reggel az utolsó nagy menetnek. Az észt versenyző határozottan terelgeti a Yaris WRC-t, és teljesen érzi az autót, mely tény időeredményekben is visszaköszön – nem kevesebb, mint 46 másodperccel dominál az argentin rali mezőnyében.

A Yaris egészen jó formában van, bár a szombati nap utolsó szakaszán a szervókormánnyal és egy csillapítóból történt olajelfolyással keményen meg kellett küzdenie Tanak-nak. A problémákat a srácok a szervizben megpróbálják orvosolni, és talán vasárnap reggel már egy közel tökéletes autóval folytathatja a kilométereket.

Ahol Tanak időt vesztett az apró-cseprő problémák miatt, az a szakasz Kris Meeke számára majdnem a véget jelentette. A Citroen Racing britje a harmadik helyről nagyon lecsúszott, meg sem állt a nyolcadik pozícióig, miután egy szikladarabot emberesen eltalálva egy defekttel gazdagodott a C3-as.

A francia márka visszaesése eredményeképpen a Hyundai kettős dobogóra esélyes szombat este – Thierry Neuville autózása az összetettbeli második helyre adhat reményt, míg közvetlen mögötte érkezik a csapattárs, Dani Sordo.

Meeke hátracsúszása egyébként újabb csapást jelentett a Citroen-nek, miután Craig Breen a pálya szélére kényszerült a tizenkettedik gyorson, amikor is egy ütközés következtében oly mértékben megsérült a bukókeret, hogy a tizenharmadik gyors teljesítése már esélytelen volt.

A világbajnoki címvédő, Sebastien Ogier a negyedik, míg a Hyundai harmadik embere, Andreas Mikkelsen az ötödik pozícióval lehet elégedett a szombati kilométerek után.

Kalle Rovanpera továbbra is a WRC2 leggyorsabb pilótája, bár Skodás csapattársa, Pontus Tidemand szépen zárkózik fel mögé. A két versenyző között 23,2 másodperc van.

A Rally Argentina állása a 2. nap végén:
1. Ott Tanak, M.Jarveoja, Toyota Yaris WRC 2:58:33.9
2. Thierry Neuville, N.Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC +46.5
3. Dani Sordo, C.del Barrio, Hyundai i20 Coupe WRC +1:08.2
4. Sebastien Ogier, J.Ingrassia, Ford Fiesta R5 +1:59.0
5. Andreas Mikkelsen, A. Jager, Hyundai i20 Coupe WRC +2:13.8
6. Esapekka Lappi, J.Ferm, Toyota Yaris WRC +2:42.9
7. Elfyn Evans, D.Barritt, Ford FIesta WRC +2:49.1
8. Kris Meeke, P.Nagle, Citroen C3 WRC +3:20.4
9. Teemu Suninen, M.Markkula M-Sport Ford Fiesta WRC +4:17.6
10. Kalle Rovanpera, J. Halttunen, Skoda Fabia R5 +10:50.2

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33