l1
l2


+

 

A spanyol VB futamon mutakozik be az R5-ös Volkswagen

Május 2.
A Volkswagen Motorsport kijelölte az R5-ös Polo debütáló versenyét, a vadonatúj versenyautó bemutatkozására a világbajnokság egyetlen vegyes talajú állomásán, a spanyol világbajnoki futamon kerül sor.

Az elsődleges hírek szerint a Volkswagen Motorsport legújabb fegyvere, a Polo GTI R5 a német utakon debütált volna augusztus második felében a világbajnokság keretében, azonban a márka szakemberei jobbnak látták egy kis fejlesztgetni a fenevadat – pár apró módosítás még hátra van, melyre október elsejéig van idejük, hiszen a homologizáció időpontjának pontosan ezt a dátumot tűzték ki.

Az FIA szabályozásainak megfelelését követően a világbajnokság utolsó előtti állomásán már ott szeretnének lenni a Volkswagen-esek – a Polo GTI R5 biztosan ott lesz a spanyol világbajnoki futam rajtjánál 2018. október 25-én. A 200 kW-s, 272 lóerős autó globális szinten elérhető lesz az érdeklődők és komoly vevők számára – a világbajnokság WRC2-es kategóriája mellett az Európa Bajnokságban és a nemzeti bajnokságokban is bizonyíthat a németek legújabb üdvöskéje. A spanyol futam az állandó résztvevőknek is nehéz kihívásokat jelent, hiszen ez egy olyan kivételes állomás, ahol murván és aszfalton is megfordulnak a hétvége főszereplői - a csapatok pedig mindössze 75 percet kapnak a futómű és sok más alkatrész átalakításáért, egyik terepről a másikra. Mindezen tények ellenére a Volkswagen számára a spanyol rali egy tökéletes eseményt képvisel: 2013-ban, amikor a Polo WRC első évét teljesítette a rali krémjének mezőnyében, e futamon nyújtott teljesítményének köszönhetően világbajnokként ünnepelhetett a márka a spanyol célban.

"A spanyol futam egy nagyon kedves esemény számunkra." - mondta el Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója. "Ez az a helyszín, ahol első világbajnoki címünket ünnepeltük meg. Feledhetetlen pillanatok ezek. Változó felületei miatt a spanyol rali kiválóan alkalmas az első nagyon kemény tesztre versenykörülmények között."

Új korszak hajnalán: A Polo GTI R5 az ügyfélkör számára is elérhető

A Volkswagen csupán négy évet töltött el a világbajnokság vérkeringésében, ennek ellenére azonban páratlan sikereket értek el a csapat versenyzői - 12 bajnoki cím, 52 futamból 43 elsőség és nem kevesebb, mint 640 szakaszgyőzelem a mérlege a Polo WRC-nek. A Polo GTI R5-össel a Volkswagen most új fejezetet kezd, azzal a céllal, hogy beleépíti ezeket a sikeres rekordokat az autóba – és az ügyfelek egy elmondhatatlanul eredményes „kis WRC” tulajdonosai lehetnek, ha éppen e típust választják. Időben egy kicsit ugyan toltak az autó debütálásán, ami nem véletlen - a mérnököknek még több időt biztosítanak ezzel a versenyautó tökéletes és optimális fejlesztésére. „A tesztek nagyon jól zajlottak le. A Polo GTI R5-ösben helyet foglaló versenyzők egyöntetűen pozitív visszajelzéseket adtak az autóról.” – mondta el Smeets. „Mindezek ellenére van még egy-két apróság, amin módosítani szeretnénk a homologizáció előtt.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33