l1
l2


+

 

A miskolci cél teljesítve

Május 3.
Tervek szerint, az elvárt eredménynek megfelelően alakultak Bodolai László miskolci kilométerei. A futamot hazainak tekintő Ford Fiesta R5-össel rajthoz álló versenyző a rajt pillanatában még a legjobb ötbe várta magát és navigátorát, Popovics Lászlót, ám egy pozícióval előkelőbb helyen sikerült befejezniük az országos bajnokság második állomását - a dobogóról éppen lemaradva az összetettbeli negyedik helynek örülhettek.

Egyenletes és határozott autózással sikerült teljesítenie az országos bajnokság második állomását a Bodolai László – Popovics László párosnak. A 24. Hell Miskolc Rallye félig-meddig hazai pályának számít, ám mindezek ellenére mégis komoly készülődés és precíz pályafelírás előzte meg az április utolsó hétvégéjén megrendezett eseményt. Az erős mezőnyt látva Bodolaiék egy szolid ötödik pozíciót tűztek ki maguk elé célként, ám kitartásuknak köszönhetően még a tervezettnél is jobb helyezésért járó pontoknak örülhettek a vasárnap délutáni célceremónián.

A kettős számára egyébként nemcsak az idei év eredményei mutatnak javuló tendenciát, hanem a múlt évi pozíción is sikerült határozottan javítaniuk - 2017-ben a szezonnyitó szerepét betöltő miskolci állomás egy nyolcadik helyet eredményezett, míg az idei első futamon, Egerben, hetedikként értek célba. Ennek fényében a miskolci megmérettetés ráhangolódásaképpen megrendezett pénteki esti prológ negyedik hely megadta a kellő lendületet ahhoz, hogy a határmenti illetve a bükki pályák rajtvonalához bizakodva érkezzenek meg a kék ovállal.

A Ford Fiesta R5-össel rajthoz álló páros számára a pénteki nap bemelegítéseként megrendezett salakpályás prológ tehát egy reményteli negyedik időt jelentett. Ezt követően szombaton a tempósabb pályák kerültek a középpontba, melyek közül kettő is egészen jól feküdt Bodolaiéknak - a Gagyvendégi-Selyeb és a Hernádvécse-Szemere gyors egyaránt egy-egy harmadik időt jelentett, mellyel sikeresen megerősítették dobogóközeli pozíciójukat. A körülményeket tekintve egy pár másodpercet jelentő műszaki probléma ugyan hátráltatta a szombati versenynap első körében a párost, de a déli szervízben a szerelők sikeresen rendbe hozták az autót.

Vasárnap a bükki pályákon küzdhettek meg az időkkel, melyek közül a bükkszentlászlói kilométerek szintén élmezőnybeli eredményeket hoztak. A zárónapon a páros már inkább a biztos negyedik helyre autózott, de az értékes összetettbeli pozícióért járó pontok mellett az utolsó powerstage részen futott harmadik idővel plusz pontokkal is gazdagodhatott a Bodolai László – Popovics László kettős az április utolsó hétvégéjén megrendezett 24. Hell Miskolc Rallye keretében.

Bodolai László: "Jó volt a futam, de közel sem voltak tökéletesek a versenynapjaink. Minden szakaszon akadt legalább két-három olyan kanyar, melyeket sokkal jobban teljesíthettem volna, hogyha elhiszem, hogy meg tudom csinálni. Lacival hiába beszéltük meg a rajt előtt, hogy hol tudnánk gyorsulni, valahogy egy picit mindig rányomtam a fékre mindezek ellenére. Borsodi versenyzőként logikus lenne, hogy a hazai pálya előnyeit élvezem, de valójában nem autózom rajtuk a hétköznapokban, így azonos szinten vagyok ismeretek tekintetében versenyzőtársaimmal. Az autóval kapcsolatban rosszat nem tudok mondani - ugyan szombaton az első körben volt egy lefújószelep problémánk, amit a srácok kicseréltek a szervízben, így innentől kezdve már nem hátráltatott minket a technika. A vasárnapi bükki pályákkal kapcsolatosan kicsit többet reméltem, de nem vagyok csalódott, hiszen sikerült elérni a célunkat, és nagyon örülünk a hétvégén megszerzett összetettbeli negyedik helyünknek."

Partnerek: Gyémánt-Net, Polytech-Industrie Csõrendszerek, Wnt Kft. Debrecen, Intertár, Multigroup, Multigran, Multiraktár-Assets Kft., Triál-Tech Kft., HB Pack Kft., Csirmaz Csapágy, Welding nemesacél, Pro-Moulding, Ratizol, Welding hegesztéstechnika, Öko Racing Média Kft., Fotfa Kft., Ford Hungary Rally Team Kft., Nexus Gép Kft., Immo-Mont Kft., Tisza Cad Kft.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33