l1
l2


+

 

Neuville: "Visszatértünk a jó útra"

Május 3.
Thierry Neuville tavaly parádés győzelemet aratott Argentínában, ám a bajnoki címre törő belga idei teljesítménye csupán egy második helyet eredményezett. Más szemszögből azonban mégsem olyan rossz ez a dobogós pozíció, hiszen riválisához közelebb került, és az összetettben tíz pont lemaradással várhatja az európai folytatást.

Thierry, hogyan telt a hétvégéd, elégedett vagy az argentin teljesítményeddel?

Neuville: "Határozottan boldogabb vagyok, mint Korzikán voltam. Ezen a hétvégén visszatértünk a a jó útra, megtaláltuk a ritmusunkat, ami igazán jó érzés volt, ezt bizonyították a szakaszokon futott időeredményeink is. Meg kell hagyni, hogy a futam elején próbáltam nyugodtabb lenni, mert tudtam, hogy ez egy kemény hétvége lesz. Sok dolog történt már az első szakaszon, pozitív élményekkel gazdagodtunk. Péntektől rendben volt a ritmusunk, majd elkezdtük nyomni, amikor éreztük, hogy szükséges - valójában ennyi történt a hétvégén. A köd számomra nem okoz gondot, így amikor szembetalálkoztunk a nehezebb látási körülményekkel, akkor tényleg mindent beleadtam, és ez az időkön is meglátszódott. Összességében elégedett vagyok. A csapat nagy erőfeszítéseket tett ezen a hétvégén is, az autó tökéletes volt. Ahogy Ott is említette, nem sok változás történt a futam alatt, így amikor kényelmesen érzed magad az autóban, akkor nagy dolgokat tehetsz."

Mit gondolsz, mi jelentette a legnehezebb dolgot a hétvége folyamán?

Neuville: "Nem tudom pontosan, viszont ha említenem kell valamit, akkor a defekteket emelném ki, hiszen lényegében szerencse is kell ahhoz, hogy elkerüld ezt a problémát. Számtalan nagy kődarab lapul a kanyarokban és a levágásoknál, így tényleg borzasztó körültekintően kell mérlegelned, nehogy olyan helyen akarj századokat hozni, mely a végzeted lehet. A hétvégén azonban nagyon jól elkaptam a ritmust, sikerült minden kanyart a legjobb íven venni, így a defektek elkerültek szerencsére."

Navigátorként hatalmas feladat hárul rád minden egyes méternél, de akkor talán még inkább, amikor köd nehezíti az autózást. Amikor a látási körülmények csökkentek, nagyobb nyomást éreztél magadon?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Tény és való, hogy ködben teljesen át kell értékelni a vezetést. Valójában elég nehéz kifejezetten ködre vagy egyéb más körülményre jegyzetet írni, de megoldjuk, hiszen szinte már szakemberei vagyunk. Egyébként bíznunk kell magunkban, és akkor képesek leszünk rá. Versenyzői oldalról úgy gondolom, a koncentrációnak erősödnie kell, és akkor nincs gond. Nagyon büszke vagyok az eredményünkre."

Röpke tizenkét hónappal ezelőtt igen szoros küzdelmet láthattunk itt Argentínában. Úgy gondolod, év végéig kitart a lendület és képesek lesztek küzdeni a bajnoki címért?

Gilsoul: "Rajtunk nem múlik, mi biztosan szeretnénk küzdeni az elsőségért. A mezőny erős, nagyon sok versenyképes autó mozgolódik körülöttünk. A bajnokság változatos és szoros, minden egyes pont számít az idei évben."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33