l1
l2


+

 

Hasonló folytatásban bízik Sordo

Május 3.
Dani Sordo számára úgy tűnik, nagyon fekszenek a latin-amerikai murvás utak – a Hyundai spanyol versenyzője Mexikóban a második helyen ünnepelhetett, ám az elmúlt hétvégén Argentínában újból dobogóra állhatott, kettős pódiumhoz segítve csapatát.

Dani, nagyon erős teljesítményt nyújtottál az argentin pályákon. Nagyszerű eredmény a csapat számára is. Örülsz az eredménynek?

Sordo: "Természetesen, boldog vagyok. Úgy gondolom, Ott teljesen más dimenzióban autózott a hétvégén - vele nem tudtam felvenni a harcot, de Thierry-vel és Kris-szel jókat csatázhattunk. Nagyon sokat fejlődtem a hétvégén, ami nagyon fontos pont a számomra. A Hyundai dupla dobogót ünnepelhetett, ami nagyszerű eredmény egy ilyen nehéz futamon."

A szombati versenynapon igen határozottan autóztál. A reggeli szakaszok hogyan tetszettek?

Sordo: "Őszintén szólva értékes másodperceket hagytam ott a ködben. Természetesen ez mindenki számára megnehezítette a helyzetet, de valahogy mégis óvatosabbra vettem az autózást. Nem éreztem magam jól a ködben, de a nap második felére már sikerült felvenni a megfelelő tempót."

Portugáliában négy autóval lesz ott a csapatod a rajtvonalnál. Úgy gondolod, a Hyundai számára nagy segítség lehet ez a felállás?

Sordo: "Érdekes lesz négy autóval versenyezni. E felállás esetében is csak a két legjobb kapja meg a pontokat, a másik két versenyző eredménye ilyen tekintetben nem fontos. Természetesen szeretnénk elkapni már a futam elején Portugália ritmusát. Szerintem érdekes hétvége lesz, és nagyon figyelnünk kell majd Jari-Matti-ra, aki egészen kedvező rajtpozícióval juthat szóhoz a szakaszokon."

Mit gondolsz az argentin rali atmoszférájáról?

Sordo: "Nagyon szép volt. Hihetetlen! Ahogy azt megszokhattuk Argentínában. Az egész eseményt hatalmas tömeg követi, mind a pályák szélén mind a szervizekben.  Bár, bevallom őszintén, sok néző volt, de a gyorsokon mintha mégsem lett volna olyan nézőszám, mint amire számítottunk. Ahogy beszéltük a srácokkal, szinte mindenkit meglepett, hogy még sincs annyi érdeklődő, mint eddig – bár ez lehet a szakaszok átvariálása miatt is történt."

Nagyon szép volt látni, hogy mindketten magabiztosak voltatok, és briliáns időket értetek el a szakaszokon. Örülsz az eredménynek, Carlos?

Carlos del Barrio (Dani Sordo navigátora): "Igen, nagyon boldog vagyok, hiszen az utolsó argentin emlékem nem volt ennyire pozitív. Legutoljára egyébként öt éve jártam itt. Akkor rossz adatokat mondtam be, és a Citroen-nel egy csúnyát buktunk. Ma azonban végre megszépültek a dolgok. A csapat fantasztikus munkát végzett, örülünk a harmadik helynek, és reménykedve várjuk a portugál versenyt."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33