l1
l2


+

 

Lukjanuk a Kanári Szigeteket is meghódította, Érdi nyerte az ERC2-t

Május 6.
Idei második győzelmét ünnepelhette Alexej Lukjanuk az Európa Bajnokság mezőnyében - az orosz versenyző a hétvégi teljesítményének köszönhetően a Kanári-Szigetek leggyorsabbja volt. Másodikként Nikolaj Gryazin ért a célba, míg a magyarok közül ifjabb Érdi kategóriagyőzelmet szerzett, Herczig Norbert pedig egy összetettbeli tizenkettedik hellyel elégedhetett meg.

Teljesen magabiztos autózással Alexej Lukjanuk és navigátora, Alexej Arnautov állhatott fel vasárnap délután az Európa Bajnokság második futamán nyújtott teljesítményének köszönhetően a dobogó legfelső fokára. Az orosz páros mindkét versenynapon kiegyensúlyozott versenyzést mutatott be – tizennégy gyorsasági szakaszból csupán négyszer nem sikerült szakaszgyőzelmet szerezni. Előnyük a vasárnap délutáni célra egészen ötvenegy másodpercre nőtt azzal a Nikolaj Gryazin-nal szemben, aki az U28-asok élmenője közé tartozik társával, Jaroslav Fedorov-val és a Skoda Fabia R5-össel.

„Lenyűgöző és egyben nagyszerű hétvégénk volt!” – összegezte érzéseit az utolsó szakasz céljában Lukjanuk. „Apró hiba ugyan néha becsúszott, volt, hogy az itinert is át kellett értékelnünk, de mindezek ellenére hatalmas most az öröm. Köszönöm a támogatást a csapatnak és a rajongóknak – nagyon jó érzés nemcsak a Kanári-szigeteki elsőséget, hanem a második győzelmemet ünnepelni a sorozatban."

Gryazin egészen pontosan 51,4 másodperccel maradt el orosz versenytársától - a második hely már önmagában is nagyszerű, de a litván-orosz páros legnagyobb örömére ehhez az eredményhez még pluszban egy U28-as kategória első hely is társulhat. Az első eredmények a harmadik helyre még Fabian Kreim-et sorolják időeredménye alapján, azonban a német az utolsó szakaszon későn ért az ellenőrzőponthoz, így ennek következtében jelenleg a negyedik helyen áll. A fellebbezés után természetesen még lehet változás, de egyelőre ő az, aki egy pozíciót rontva került bejegyzésre a futamot követően.

Helyére a dobogó legalsó fokára egy Hyundai i20 R5-ös kerülhetett fel, melyet José Suárez uralt egész hétvégén a szigeten. Az ötödik pozíciót az a Laurent Pellier foglalta el, aki abszolút pozitívumként éli meg ezt az eredményt, hiszen élete második EB eseményét tudhatta le a hétvégi Kanári keretében.

Grzegorz Grzyb, Bruno Magalhaes, Iván Ares, Eyvind Brynildsen és Lukasz Habaj még sikeresen beverekedte magát a legjobb 10-be. Magyar párosaink közül a tűzhöz Herczig Norbert állt a legközelebb, aki a Skoda Fabia R5-össel végül egy tizenkettedik helyre való időt autózott össze. Botka Dávidék idő előtt feladták a küzdelmeket egészségügyi problémákra hivatkozva, az ERC2-ben azonban magyar elsőség született – ifjabb Érdi Tibor és Papp György több mint hat percet adott a mögöttük érkező Sergej Remennik-nek.

A Rally Islas Canarias végeredménye:
1. Lukyanuk Alexey / Arnautov Alexey - Ford Fiesta R5 02:06:23.6
2.Gryazin Nikolay / Fedorov Y. - Skoda Fabia R5 +51.4
3.Kreim Fabian / Christian Frank - Skoda Fabia R5 +1:29.5*
4.Suárez J. / Carrera C. - Hyundai i20 R5 +1:48.4
5.Pellier Laurent / Combe Geoffrey - Peugeot 208 T16 +1:49.9
6.Grzyb Grzegorz / Wróbel Jakub - Skoda Fabia R5 +2:04.5
7.Magalhaes B. / Magalhaes Hugo - Skoda Fabia R5 +2:21.1
8.Ares Iván / Pintor José - Hyundai i20 R5 +2:23.1
9.Fuster Miguel / Avinó Ignacio - Ford Fiesta R5 +2:24.3
10.Brynildsen E. / Eriksen T. - Ford Fiesta R5 +2:25.9
12.Herczig Norbert / Ferencz Ramón - Skoda Fabia R5 +3:52.0
30.Érdi T. / Papp György - Mitsubishi Lancer Evo X +13:29.2
*Fabian Kreim büntetése még nincs feltüntetve

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33