l1
l2


+

 

Itt a Fehérvár Rali programja

Május 15.
Tizenkét gyorsasági szakasszal kerülhet megrendezésre az Országos Rali Bajnokság idei negyedik,  székesfehérvári állomása. A teljes egészében aszfaltos pályákat tartalmazó eseményen az ORB résztvevői mellett az ORC, a másodosztály és a Historic párosai is megküzdhetnek a bajnoki pontokért június 16-17. között.

A Szombathely ralival kapcsolatos információk tényét egyelőre homály fedi, a júniusi székesfehérvári futam versenykiírásáról azonban a mai nappal lehullt a lepel. A magyar bajnokság teljes mértékben aszfaltos állomását június 16-17. között tervezhetjük be, mely hétvégén a nagyok mellett természetesen ott lesznek az ORC, a rali 2-es és historic-os résztvevők is.

Az ORB és ORC kategória résztvevői nem kevesebb, mint egy tucatnyi, azaz tizenkét gyorsasági szakasszal küzdhetnek meg, mely kilométerek mellé egy izgalmasnak ígérkező szombat esti szuperspeciál is becsatlakozik. Az első szakasz rajtja egy óra után nem sokkal lehet esedékes. A hétvége első napjára betervezett négy szakaszt követően nagyjából este 5 óra magasságában kezdődhet meg a szuperspeciál, mely nézőbarát helyszín egy másfél kilométeres részt jelent. A menet egyébként Pusztavámon kezdőhet el egy kereken 8-as versenytávval, majd az Ipartelep 13 kilométeres gyorsaságija után ez a kettő rész megismétlődhet még szombaton délután.

A vasárnap már zsúfoltabb lesz, hiszen az ORB és ORC közösen fogja gyűrni a kilométereket nyolc szakaszon keresztül, míg a rali 2-esek és historic-osok számára egy hat gyorsaságit jelentő menetrendet hoztak össze a szervezők. E napon egyékbént Csákberény, Oroszlány és Kincsesbánya juthat szóhoz. Közülük is az első két részen háromszor száguldoznak végig a párosok, Kincsesbányára pedig kétszer gurulnak el. Az utolsó versenynap egyébként egy jó tíz-tizenkét órás talpon állást legalább igényel, hiszen reggel fél 9-től este legalább 6-ig komoly odafigyeléssel kell követniük az eseményeket a résztvevőknek.

A nevezéseket egyébként már május 15-től várják a szervezők egészen 31-éig.

A 2018-as Székesfehérvár Rallye versenykiírása

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33