l1
l2


+

 

Latvala nyerte a portugál bemelegítést

Május 17.
Toyota sikerrel indult az idei portugál rali - a bemelegítésen Jari-Matti Latvala autózta a leggyorsabb időt, míg Sebastien Ogier és Thierry Neuville holtversenyben zárta a shakedownt a 2.-3. helyen.

A Toyota Gazoo Racing versenyzője, Jari-Matti Latvala 0,3 másodperccel volt a leggyorsabb a 4,6 kilométeres Baltar szakaszon a Yaris WRC-vel, mely rész a portugál futam shakedown-ját jelentette. Az ötszörös világbajnok, Sebastien Ogier a Fiestával másodikként jelentkezett be, míg Thierry Neuville a harmadik időt hozta össze kezdésként a Hyundai i20 Coupe WRC-vel.

A futam kezdése egészen kedvezően alakult a versenyzőpárosok számára, hiszen a körülmények szárazak és porosak voltak, így mindenki hozhatta a legjobb formáját, mely időeredményekben is meglátszódott – borzasztó szorosan érkeztek egymás után az élmezőny résztvevői. A legjobb nyolc egy másodpercen belül volt.

A résztvevők többsége három alkalommal száguldozott végig a szakaszon, és főként az utolsó körök hozták meg a legjobb eredményt. A top 10-ben kivétel az ötödik helyen végző Andreas Mikkelsen, aki negyedszerre tornázta le az idejét e pozícióhoz, illetve Ott Tanak is idetartozik, aki szintén a negyedik körre szedte össze magát, ám az észt még így is csak a hetedik helyet csípte el csütörtökön délelőtt.

Latvala egyébként pont egy olyan versenyző, aki számára lehet kell ez az első hely, hogy motivációt gyűjtsön a hétvégi versenykilométerekhez. Az éves összetettbeli táblán jelenleg csak a nyolcadik, miután Korzikán és Argentínában is idő előtt elbúcsúzott a mezőnytől. Most talán lehetősége adódhat, hogy javára fordítsa a dolgokat.

"A tavasz nehéz volt nekem, és nagyon szeretném ha ez a futam lenne a szezonom fordulópontja." - kezdte gondolatait Latvala a shakedown után. "Szeretnék célba érni egy tiszta versenyzéssel, bízva abban, hogy közben értékes pontoknak is örülhetek. Az autó versenyképes, remélem, velem is minden rendben lesz. Ma reggel három kört tudtam le, és mindegyikre ugyanazzal a beállítással érkeztem. Ez is mutatja, hogy jó munkát végeztünk a rákészülések során, és remélem, ennek meglesz a gyümölcse a hétvégén."

A 2018-as Rally Portugal shakedown eredménye:
1. Jari-Matti Latvala, Toyota Yaris WRC 3:03.5
2.  Sébastien Ogier, Ford Fiesta WRC +0.3
2. Thierry Neuville, Hyundai i20 Coupe WRC+0.3
4. Kris Meeke, Citroen C3 WRC +0.7
4. Andreas Mikkelsen, Hyundai i20 Coupe WRC+0.7
6. Hayden Paddon, Hyundai i20 Coupe WRC+0.8
7.  Ott Tanak, Toyota Yaris WRC +1.0
7= Esapekka Lappi, Toyota Yaris WRC +1.0
9. Dani Sordo, Hyundai i20 Coupe WRC +1.4
10. Teemu Suninen, Ford Fiesta WRC +1.9

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33