l1
l2


+

 

Neuville: Régóta nem éreztem magam ilyen jól

Május 23.
Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul a portugál futamon mutatott teljesítményének köszönhetően idei második győzelmének örülhetett. A Hyundai belga versenyzője győzelemével és a powerstage második leggyorsabb idejéért járó négy ponttal az összetettbeli tábla élére ugrott, ahol szívesen megragadna.

Thierry, kívülről úgy tűnik, nagyszerű hétvége volt ez a számodra, ahol az összetettben is át tudtad venni a vezetést. Ez minden tekintetben egy győztes kör volt?

Neuville: "Valahogy így van, igen. Régóta nem éreztem ilyen jól magam az autóban, mint most. Igaz, hogyha képes vagy az élen harcolni, akkor egyértelműen jól is érzed magad. Ez a hétvége azonban különleges volt. A második rajtpozíció tudtuk, hogy kemény kilométereket fog eredményezni. Miután a péntek viszonylag jól alakult, így gondoltam, hogy a dobogóra meglehet az esélyünk. Ugyan akadtak izgalmak is, hiszen volt olyan reggeli szakasz, mely után csak tíz másodperc volt az előnyünk. A péntek délután nehéz volt, ki kellett tartanunk, már csak azért is, mert láttuk, milyen sokan kiestek. Seb is vétett egy hibát, amit azért sajnálunk, mert harcban sokkal jobban lehet örülni ezeknek a pontoknak."

Milyen gondolatok kavarogtak benned, amikor meghallottad Seb problémáit?

Neuville: "Mielőtt bármit hallottam volna róla, láttam az esetet. Kicsit zavart is engem már a következő kanyarnál. Utána egy pár másodperc kellett, hogy visszataláljak a ritmusba, aztán tovább nyomtam neki. Valójában ekkor tudatosult bennem, hogyha kitartunk, akkor a győzelem is elérhető. A péntek délutáni stratégia jól működött, ehhez pedig tényleg kellett az az elmúlt pár év tapasztalata, amit a királykategóriában eltöltöttem. Ezt a helyes megosztást anno még Seb Loeb-nél láttam."

Talán az eredmény egyetlen negatívuma, hogy Szardínián első leszel a szakaszokon.

Neuville: "Lehet, kevesebb mosollyal vágunk neki a kilométereknek Szardínián, de ez a játék része. Viszont nagyon jó érzés tizenkilenc ponttal az összetettbeli tábla élén állni. Most borzasztóan örülök neki, ám azon a hétvégén szerintem kevesebb lesz az öröm."

Milyen érzésekkel gazdagodtál a hétvégén, Nicolas?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Nagyon fantasztikusan érzem magam! Nagyszerű hétvégénk volt Thierry-vel és külön öröm, hogy a személyzetünk között sok portugál srác van, így nekik sokat jelent ez az első hely. Az autóban jól éreztük magunkat, magabiztos teljesítményt hoztunk a hétvégén."

A péntek nehéz nap volt, sziklás szakaszokkal, defekt veszélyekkel. Mi volt a stratégia?

Gilsoul: "Így van, nehéz nap volt, melyen ha jól akartál teljesíteni, tényleg el kellett kapni a ritmust amit lényegében sikerült! Úgy gondolom a péntek délutáni gumiválasztásunk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy előnnyel forduljunk rá a szombatra. Mindezek mellett jól be is kellett osztani a gumikat, hiszen este még két portoi városi szakasz következett zárásként."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33