l1
l2


+

 

Acropolis Rally nevezések

Május 25.
Több mint harminc páros próbál szerencsét az Európa Bajnokság harmadik állomásán. Az Acropolis Rally igazi unikuma a sorozatnak, ezt pedig az élmezőnybeli szereplők is igen jól tudják – reményekkel telve érkezik többek között a bajnokesélyes, Alexey Luyanuk és vetélytársa, Bruno Magalhaes, valamint Herczig Norbert és ifjabb Érdi Tibor is.

Június elsején rajtolhat el kontinensviadalunk immáron harmadik futama. Az Acropolis Rally komoly múltra tekint vissza, hiszen ez egy olyan esemény, ahol évekkel ezelőtt a világbajnokság résztvevői is megfordultak – utoljára a rali krémje 2013-ban bizonyíthatott görög utakon, akkor pedig Jari-Matti Latvala szelte leggyorsabban a poros kanyarokat, teljesítményével biztosítva a Volkswagen számára az első helyet.

Immáron ötödik éve, hogy az Európa Bajnokság mezőnyét Görögország is vendégül látja. Az előző szezonban az a Kajetan Kajetanowicz állhatott fel a dobogó legfelső fokára, aki év végével visszavonult, pár hete pedig világbajnoki szereplésére derült fény hivatalosan is. A következő hétvégi megmérettetésen tehát a lengyel nem lesz ott, de azért szép számban akadnak olyan nevezők, akik izgalmas pillanatokat okozhatnak 2018. június 1-3. között.

A rajtvonalról nem hiányozhat Alexey Lukyanuk, aki az idei évben igen motiváló eredményeket érhetett el kitartásának és önuralmának köszönhetően – az orosz versenyző a szezonnyitó Azori-Szigeteken és a Kanári-Szigeteken sem talált legyőzőre, így egyértelműen görög célja nem lehet más, mint megtartani ezt a páratlanul sikeres tendenciát. A Russian Performance Motorsport színeit képviselő bajnokesélyes ezúttal is Alexey Arnautov diktálására figyelhet a már megszokott Ford Fiesta R5-össel.

Egyik vetélytársa az a Bruno Magalhaes lehet, aki 41 pontos lemaradással toporog az összetettbeli ponttáblán két futamot követően az orosz mögött. Viszonylag a szezon elején tartunk még, így a portugál határozottan megpróbál majd nyomást gyakorolni vetélytársára, hogy közelebb férkőzhessen hozzá a görög kilométerek után.

Egyértelműen okozhatnak meglepetéseket az R5-ösök e két nagy név kivételével is – ugyan a nevezési listán 34 páros van feltüntetve, a görögök büszkék lehetnek a résztvevőkre, hiszen 19-en választották a sorozat legjobbnak számító fejlesztését, az R5-öst a menetelésre. Hasonló típussal vág neki az utaknak például Grzegorz Grzyb, vagy éppen Herczig Norbert, aki természetesen a Skoda Fabia R5-össel szeretne további tapasztalatokat gyűjteni Európa útjain. A magyar bajnok mellett még egy magyar párosnak szoríthatunk – ifjabb Érdi Tibor és Papp György a Mitsubishi Lancer Evo-val szeretne sikereket elérni. Az ERC2-es kategóriában jelenleg a harmadik helyen álldogálnak, de csupán négy ponttal vannak elmaradva, így ennek fényében szeretnének teljesíteni Görögországban június 1-3. között.

A 2018-as Acropolis Rally nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33