l1
l2


+

 

Velenczei Szombathelyen is kamatoztatná tapasztalatát

Május 25.
Kedvező előjelekkel várja az Országos Rallye Bajnokság idei első murva versenyét Velenczei Ádám és Szedő Csaba, akik abban bíznak, hogy Szombathelyen is folytatni tudják eddig mutatott javuló tendenciájukat.

Remek formában érkezik az idei Iseum Rallyra a Korda Racing versenyző párosa, Velenczei Ádám és Szedő Csaba, hiszen az egri ötödik helyezést Miskolcon már egy harmadik követte, a sorminta szerint, így a győzelem következhet Szombathelyen. A Hyundai i20 R5-tel száguldó pilóta azonban akkor sem lesz csalódott, ha nem jön össze a győzelem, de az első ötbe most is szeretne bekerülni a verseny végén. Szintén bizakodásra ad okot, hogy Miskolc után ismét egy olyan verseny következik, melyen Ádám már versenyzett a Hyundai-jal, hiszen a tavalyi tapasztalatoknak legutóbb egy dobogós hely lett az eredménye.

Velenczei Ádám: "Izgatottan várom a szezon első murvás futamát annak ellenére, hogy sokkal kevesebb versenykilométert tettem meg ezen a felületen, mint aszfalton. A szombathelyi megmérettetés több szempontból is különleges - az egyik, hogy tavaly itt mehettem először a Hyundai i20-assal murván, ami egyébként nem volt annyira egyszerű menet, hiszen rögtön a sárral kellett megküzdenünk. Úgy gondolom, idén sem lehetünk biztosak abban, hogy a versenyhétvégén végig száraz időnk lesz – ahogy már a teszten is tapasztalhattuk, szeszélyes ez a májusi időjárás, pillanatok alatt eleredhet az eső, ami megváltoztathat mindent.

A verseny előtti teszt nagyon hasznos volt. Az első köröket még száraz körülmények között kezdtük meg, majd nem sokra rá megérkezett az eső, így a saras utakra is volt lehetőségünk felkészülni. Tavaly volt már hozzá szerencsénk, és úgy érzem, hogyha idén is hasonló terepviszonyok uralkodnak majd a szakaszokon, akkor sokkal jobban fogjuk kezelni a helyzetet. A Hyundai beállításai már rögtön az első métereknél sokkal jobban feküdtek, mint tavaly, ez pedig a csapaton belül a srácok érdeme is. Az autóban egyébként jól éreztem magam, az első körre egyelőre nem tervezünk módosítást, de később, ha a körülmények úgy kívánják, akkor természetesen megpróbálunk majd igazodni. A gyorsasági szakaszok csak elsőre tűnnek könnyűnek, hiszen hosszú egyenesek után egy-egy kanyar következik – ez azonban külön kihívást rejt magában, hiszen a helyes féktáv megtalálása igen komoly koncentrációt igényel, főként csúszós utakon.

A miskolci versenyhez képest úgy érzem, erősödött a mezőny. Ez egy olyan futam lesz, melyen hét-nyolc versenyzőtársam is esélyes a dobogóra. Szeretnék jó eredményt elérni, de nem tennék fel mindent egy lapra, hiszen a bajnokságban minden pont számít, így ha a legjobb ötben sikerül célba érni, akkor elégedett lehetek."

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

Partnereink:  Betonútépítő Zrt.;Euroaszfalt Kft.; Siva Group Zrt.; Stravia Kft.; Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft..; Origo Cnc Kft, Hyundai WIA ; R-Carnet Service Kft.;Inter Cars.; Lubricants Hungary Kft.( Gulf); BM KOMP kompresszortechnika;  Euroll Hungária Kft.; ; Tiszta Víz Üzletház; Pápai Beton Kft.;  ; Lead Design Kft.; Szirt Bau Kft. Wimmer Trans Kft. Eftech Kft.; Otys Úttechnika Kft.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33