l1
l2


+

 

Evans: "Ez sem tökéletes - de nagyon örülünk"

Május 25.
A portugál futam második helyét megszerző Elfyn Evans úgy érzi, az idei szezonban az elmúlt hétvégén tudta először az igazi formáját hozni. A walesi srác az előző öt futamon távol maradt a dobogótól, ám Portugáliában megtört a jég - Evans reméli, innentől kezdve jóra fordulnak a dolgok.

Elfyn, remek eredménnyel fejezted be a világbajnokság hatodik futamát. Az idei első pódiumod, hogyan érzed magad?

Evans: "Egy kicsit megkönnyebbültem, hogy őszinte legyek. Tavaly pozitívan zártuk az évadot, és reméltük, hogy ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk, de egészen eddig várni kellett a sikerre. Szerintem ebben benne volt az is, hogy nagy elvárásaink voltak, és egyik negatívum után jött is a másik a teher alatt. Most végre második helyen végeztünk – ez sem tökéletes még, de nagyon örülünk neki."

Történtek-e módosítások az autón?

Evans: "A futam előtti teszten azért egy-két dolgon változtattunk. Argentínából is rengeteg ihletett merítettünk, és úgy érzem, most egészen jól eltaláltuk az autónak és a számunkra is viszonylag jól fekvő beállításokat."

Éreztetek-e bármilyen nyomást, hogy Malcolm-nak bizonyítani szeretnétek, hiszen a tavalyi év után egy bajnok csapatról beszélhetünk.

Evans: "Igen, természetesen! Valójában az ő helyében nekem is lennének elvárásaim a srácoktól. Ugyan nem győzelemről, hanem egy második helyről beszélhetünk most, de bízom benne, hogy ez egyértelműen pozitívumot jelent a csapat számára. Nagyon várom a következő szardíniai futamot, ahol 2013-ban első WRC-s kilométereimet tehettem meg."

Daniel, jó látni újra a pódiumon. Hogy érzed magad?

Daniel Barritt (Elfyn Evans navigátora): "Nagyon jó érzés néhány nehéz hónap után újból itt ünnepelni. A versenytől hat vagy nyolc hetet voltam távol, és már most teljesen jól érzem magam. A Portugáliában elért eredménynek köszönhetően most úgy érzem, a nyomás egy picit csökkent. Bízom benne, hogy a következő pár futamon is sikerül majd a legjobb formánkat hozni. Pénteken délután jó pozícióban voltunk, ám szombaton már nőtt Thierry-ék előnye, így inkább a biztos másodikra mentünk."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33