l1
l2


+

 

Makinen a Toyotához csábítaná Kimi Raikkönent

Május 25.
Ismét a Rally VB felé kacsingat a Forma 1 egyik legnépszerűbb pilótája, Kimi Raikkönen karrierje ismét fordulatot vehet, ha éppen ő is úgy akarja, Tommi Makinen ugyanis szívesen látná a Toyota Gazoo Racing egyik Yaris WRC-jében.

Finn hírforrások szerint már nyílt titok, hogy Tommi Makinen hétvégén találkozik Kimi Raikkönennel a Formula 1 monacoi nagydíján. A látogatás nem történik váratlanul, hiszen Raikkönen felkészülten várja honfitársait a hercegségben – a Formula 1 jégembere egy jacht-ot foglalt le vendégeinek, ahonnan az illetékesek az egész hétvége eseményeit figyelemmel követhetik és válthatnak pár szót a jövőről is.

A 38 éves versenyző F1-es pályafutásának jövője ugyanis még kérdéses, mert bár tesz rá utalásokat a finn, hogy maradni szeretne a Ferrari-nál, de a végleges döntés még nem született meg. Hazájában valószínűleg emiatt is foglalkoznak vele sokat, mert biztosak benne, hogy van egy B terve a 2019-es szezonra.

A jól értesültek tudni vélik, hogy nem kizárt hogy Kimi ismét szakágat vált és visszatérhet a Rally VB-re, oda ahol 2009. és 2011. között már tett szert némi tapasztalatra. Híresztelések szerint pontosan ebbe akar belekapaszkodni az a Makinen, aki amiatt látogat el Monaco-ba, hogy megbeszéljék a lehetőségeket. A terv 2019-re vonatkozna, és nem minden egyes futamot foglalna magába, első körben egy részprogramba vonnák bele Raikkönen-t a Gazoo-nál.

A döntés egyelőre még az F1-esek kezében van, aztán jöhetnek a további gondolatok.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33