l1
l2


+

 

Biztonsági okokból kirúgta Meeke-et a Citroen

Május 25.
Meeke hatalmas portugáliai esése nem maradt következmények nélkül. A francia gyártó azonnali hatállyal kitette az angolt a csapatból.

Tegnap délután még azt posztolta Kris Meeke a Facebook oldalán, hogy mennyire várja a Szardínia Rally-t, hogy milyen jól sikerült feldolgoznia az esést, és mennyire örül a csapat és annak főnökének Pierre Budar támogatásának.

Nem sokkal később, este 8 óra körül jött azonban a hír, hogy a Citroen nem kívánja a továbbiakban versenyeztetni az angol párost. “Extrém sok balesetben volt részük az utóbbi időben, és egyik-másik olyan súlyos volt, hogy nagyon komoly következményekkel járhattak volna. Ezért a versenyzőink biztonsága érdekében úgy döntött a Citroen Racing, hogy Kris Meeke és Paul Nagle részvételét a 2018-as rali világbajnokságon azonnal beszüntetjük.” – derül ki a Citroen közleményéből.

Rövidesen be fogják azt is jelenteni, hogy ki helyettesíti Kris-t und Pault az év további részében. A Szardínia Rally-ra rajtuk kívül Mads Östberget és Craig Breent nevezte eredetileg a Citroen.

“Nem volt könnyű döntés, de leginkább a biztonságról szól ez. Ez nem más mint egy óvintézkedés.” - mondta Pierre Budar a francia csapat vezetője.

Meeke, a szurkolói és rengeteg ralit szerető ember számára a döntés, annak ideje és módja túl megy pár határon és teljesen érthetetlennek. Arról nem is beszélve, hogy a 38 éves Kris-nek a karrierje végét is jelentheti.

Reméljük nem így lesz és látjuk még őket idén versenyezni, akár Citroenben akár más autóban!

VAdam

 

 

 

 

 

 

 

 

33