l1
l2


+

 

Suninen: "Borzasztó jó érzés az élmezőnyben végezni "

Május 25.
Teemu Suninen a portugáliai teljesítményének köszönhetően nemcsak az M-Sport Ford számára hozta meg az örömöt a dupla dobogó tényével. A finn versenyző kifejezetten kedveli a murvás kanyarokat, ezt pedig a hétvégén be is bizonyította – életében először állhatott fel vasárnap délután a dobogóra.

Teemu, Portugáliában életedben először állhattál fel a dobogóra, milyen érzés?

Suninen: „Borzasztó jó érzés az élmezőnyben végezni és ünnepelni a srácokkal. Karrierem egyik mérföldköve ez az eredmény. Bízom benne, hogy ez lendületet ad a pályafutásomnak, illetve, hogy nem utoljára élhettem át."

Argentínában az elsődleges dolog még a biztos célba eres volt nálad. Gondoltad, hogy Portugáliában a dobogóért küzdhetsz?

Suninen: "Igazából a péntek reggeli küszködés után nem gondoltam volna, hogy vasárnapra ilyen jól alakulnak majd a dolgok. A sziklás szakaszok valójában még újak voltak a számomra, és még meg kellett találnom a határaimat. Ezután azonban már sikerült elkapni a fonalat, és örülök, hogy a csapat számára is értékes pontokat szerezhettem. Nagyon nagy köszönettel tartozok az M-Sport-nak, amiért bíznak bennem, és ez egy olyan eredmény, amivel picit törleszthetek köszönetem jeléül."

Nagyon önkritikus vagy, de azért belül boldog vagy?

Suninen: "„Igen, tényleg boldog vagyok, különösen, hogy Seb kiesése után én voltam a másik versenyzője a csapatnak, aki még pontokat szerezhet, és végül sikerült is. Az utolsó szakaszon nagyon koncentráltam, hogy a határt ne lépjem túl, csak éppen azon belül autózzak. Külön öröm, hogy a powerstage két pontját is megszerezhettük."

Mikko, a kezdetektől ott vagy Teemu mellett. Milyen érzés ilyen formában először dobogón állni?

Mikko Markkula (Teemu Suninen navigátora): "Borzasztó jó érzés, különösen azért, mert nem is számítottunk rá a rajt pillanatában. Ez a hatodik közös WRC-s futamunk, így ennek fényében, igen nagy öröm a portugál harmadik hely. Nehéz lesz überelni ezt a jövőben, de mindent meg fogunk tenni egy újabb siker érdekében."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33