l1
l2


+

 

Itt a mezőny a Szardínia Rallyra

Május 29.
Több mint egy tucat WRC-vel érkezik a világbajnokság soron következő szardíniai megmérettetése. A sorozat hetedik versenyén három M-Sportos Ford, három Hyundai és három Toyota szereplése biztos, a Citroen részéről azonban két C3-as tűnik valószínűnek. A franciák ugyan Kris Meeke nevezését még leadták, de közben történt egy s más a csapat háza táján.

A szezon feléhez érkezve újból európai utakon harcolhatnak meg egymással az értékes bajnoki pontokért a világbajnokság résztvevői. A portugál kihívások után ismét murván mérhetik össze erejüket a srácok, és június 7-ei rajttal nekivághatnak Szardínia útjainak.

A jelenleg érvényes nevezési listát még az FIA 2018. május 17-én hagyta jóvá, mellyel kapcsolatosan frissített verzió hivatalos keretek között egyelőre nem látott napvilágot. A Citroen Racing esetében érdekes most kivételesen ez az információ, hiszen a franciák még leadták Kris Meeke nevezését a szigeteseményre, azonban a portugál affér után szerződésbontás történt a két fél között. Két C3 WRC azonban biztosan ott lesz – az egyiket Craig Breen a másikat Mads Östberg terelgetheti majd június 7-10. között.

A Ford tavaly győztesként került ki a szardíniai menetből, ám akkor még az az Ott Tanak szerezte meg Wilson bácsi csapatával a dobogó legfelső fokát, aki azóta a Toyota színeiben diadalmaskodik. Az M-Sport számára nincs ok aggodalomra, hiszen vannak ügyes versenyzők a csapatban – az ötszörös világbajnok, Sebastien Ogier mellett Elfyn Evans és Teemu Suninen rajtolhat el a Fiesta WRC-vel.

A Toyota dupla izgalmak közepette készül a murvára – Tommi Makinen pont a tavalyi szardíniai elsőséggel büszkélkedő Ott Tanak-ot kaparintotta meg csapatába, aki mellett ott lesz az a Jari-Matti Latvala, aki az előző évben a második helyen ünnepelhetett. A harmadik Yaris WRC-vel Esapekka Lappi érkezik, aki szintén okozhat majd izgalmas perceket június második hétvégéjén.

A portugál győzelem örömeit még élvező Hyundai Motorsport újabb bizonyításra készül – ami biztos: Thierry Neuville 100%-osan oda fogja tenni magát, hogy növelje bajnoki esélyeit. A belga mellett Andreas Mikkelsen és Hayden Paddon öltheti még magára a csapatruhát.  

A gyári csapatok királykategóriás fenevadjai mellett ezúttal láthatunk még plusz WRC-ket a gyorsasági szakaszokon – Ford Fiesta WRC-vel csatlakozik a mezőnyhöz Martin Prokop, Yazeed Al-Rajhi és egy francia versenyző, "Piano", míg Cyrille Feraud egy DS3 WRC-vel küzd majd meg a kilométerekkel.

A WRC2-esek mezőnyében szép számban akadnak R5-ös versenyautók és ígéretes nevek. A Skoda Fabia R5-össel Jan Kopecky dominálhat, ám biztosan nagy nyomást fog gyakorolni az időkre még Takamoto Katsuta, Ole Christian Veiby, Stephane Lefebvre, Benito Guerra vagy éppen az a Kajetan Kajetanowicz aki első ízben csatlakozik a srácokhoz Ford Fiesta R5-ösével.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33