l1
l2


+

 

A Yaris WRC felülvizsgálatát kéri Latvala

Június 1.
Autója mihamarabbi felülvizsgálását szeretné kérni csapatától Jari-Matti Latvala – a finn versenyző szerint a Portugáliában történt kiesés nemcsak az ő hibája. Belátja, hogy ő is precízebb lehetett volna, de véleménye szerint a Yaris WRC is erősítésre szorul, hiszen a felfüggesztés miatt már másodszor került a pálya szélére.

A törött első jobboldali felfüggesztés miatt a Toyota Gazoo Racing versenyzője, Jari-Matti Latvala a portugál futam korai szakaszában egy sziklával történt ütközés után nem tudta folytatni versenyt. Latvala úgy érzi, ugyan ő is benézte a dolgot, de jelezte csapatának, hogy célszerű lenne a Yaris WRC erősítését megfontolni.


"A felfüggesztéssel már kétszer is meggyűlt a bajunk, és emiatt gondolom úgy, hogy felül kell vizsgálnunk, mert úgy érzem, sokkal jobb lehetne!" - mondta el a wrc.com-nak Latvala. "Nem jó érzés úgy nekivágni a szakaszoknak, hogy ki szeretnéd magadból hozni a maximumot, közben pedig egy ilyen probléma keresztbe húzza a számításaidat. Az autó teljesítménye egyértelműen javult, most azonban a felfüggesztést kellene jobban kielemezni."

Latvala számára egyébként sem leányálom eddig az idei szezon – az elmúlt három futamon például pont nélkül maradt, így a finn minden erejével azon dolgozik mostanság, hogy vezetési stílusán változtasson az eredményesség reményében.

"Portugáliában nagyon sok hely van, ahol egy az egyben átmész a sziklákon, szinte egy vonalban vannak." - folytatta gondolatait a finn. "Még Argentínában is voltak nagyobb kődarabok, a shakedown-on például az út közepén volt egy, melyen mindenki áthaladt."

"Most azonban már felmerül a kérdés - vajon az adott sziklán át tudsz-e menni, úgy hogy kibírja a futóműved?! Úgy gondolom, a vezetési stílusomon úgy tudok változtatni, hogyha a technikás részeken bevállalom a kődarabokat, a gyorsabb részeken azonban megpróbálom elkerülni őket."

Természetesen Latvala tisztában van azzal, hogy a felülvizsgálat és a hiba orvoslása nem fog megvalósulni a soron következő szardíniai állomásra, mely az előző két állomáshoz képest lassabb sebességet igényel majd a versenyzőpárosoktól.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33