l1
l2


+

 

Magalhaes nyert Herczig előtt az Acropolison

Június 3.
Szenzációs magyar sikerekkel és Bruno Magalhaes győzelmével ért véget az Európa Bajnokság hétvégi küzdelme. Az Acropolis Rally második leggyorsabb versenyzőpárosa Herczig Norbert és navigátora, Ferencz Ramón lett, amíg ifjabb Érdi Tibor és Papp György az ERC2-ben szerzett futamgyőzelmet.

Izgalmas hétvégi kilométerekkel gazdagodhattak kontinensviadalunk résztvevői. A sorozat a szezonnyitó Azori-, majd a Kanári-Szigetek után Görögország felé vette az irányt, hogy a legendás Acropolis Rally-n mérjék össze tudásukat a párosok a bajnoki pontokért.

Magyar szemszögből páratlan sikerekkel kezdődhettek el a görög kilométerek – a futam legelső 2,6 kilométeres Hippodrome szakaszán Herczig Norbert és Ferencz Ramón megszerezte első szakaszgyőzelmét európai berkekben. Tény és való, hogy ehhez kellett a bajnoki ponttábla élén toporgó Alexey Lukyanuk történése is – az orosz azonnal egy defekttel lett gazdagabb, így csupán a huszonegyedik idővel kezdhetett be az idei görög felvonáson. Ezt követően a második gyorson már egy nagyon komoly 45 másodperces előnnyel nyert – lelkesedése nem tartott sokáig, ugyanis a negyedik részen kiesett a Ford Fiesta R5-össel. A kilométereket ugyan folytatta a megfelelő szabályok keretében, de a győzelemtől búcsút kellett vennie.

A futamgyőztes, Bruno Magalhaes határozott dominanciával állhatott fel a vasárnap délutáni dobogó legfelső fokára – a portugál egyébként Lukyanuk problémája után ragadta magához az első helyet, és ezt magabiztosan meg is tudta tartani. Mögötte másodikként az a Herczig Norbert érkezik, aki idén első ízben próbálkozik az Európa Bajnokság állomásain. A magyar versenyző közel fél perces hátrányt szedett össze, így inkább a biztosat tartotta szem előtt – hiszen behozhatatlan volt már ez az időkülönbség. Norbi mögött sem feltétlen volt nagy kapkodás, hiszen a dobogó legalsó fokát megszerző Hubert Ptaszek már több mint egy perccel volt elmaradva a második helytől.

Magyar sikert ünnepelhetünk az ERC2-es kategóriában is – a kategória legjobbja ifjabb Érdi Tibor és Papp György lett, akik Sergej Remennik előtt majdnem egy két perces előnnyel zártak az élen Görögországban.

A 2018-as Acropolis Rally végeredménye:
1.Bruno Magalhaes/Hugo Magalhaes – Skoda Fabia R5 3:02:09.4
2.Herczig Norbert/Ferencz Ramón – Skoda Fabia R5 +29.1
3.Hubert Ptaszek/M. Szczepaniak – Skoda Fabia R5 +1:37.2
4.E. Brynildsen/Veronica Engan – Ford Fiesta R5 +2:35.2
5.S. Galatariotis/Antonis Ioannou – Skoda Fabia R5 +3:23.0
6.Grzegorz Grzyb/Jakub Wróbel – Skoda Fabia R5 +5:20.6
7.J. Serderidis/F. Miclotte – Skoda Fabia R5 +5:55.5
8.Orhan Avcioglu/Burcin Korkmaz – Skoda Fabia R5 +6:39.3
9.Paulo Nobre/Gabriel Morales – Skoda Fabia R5 +6:55.3
10.ifjabb Érdi Tibor/Papp György – Mitsubishi Lancer Evo +9:07.8

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33