l1
l2


+

 

Két R5-öst visz Szardíniára a Citroen

Június 7.
Egy francia bajnoki győzelemmel és a világbajnokságon megszerzett két dobogós pozícióval a háta mögött érkezik a Citroen C3 R5 a hétvégi szardíniai megmérettetésre. Az olasz szigetről természetesen nem hiányozhat a csapat állandó versenyzője, Stephane Lefebvre, aki mellé ezúttal Simone Temestini érkezik a másik C3-asba.

Szinte még csak hetekben számolható a Citroen C3 R5-ös szereplése a rali krémjében, mindezek ellenére már most biztató eredményekkel büszkélkedhetnek a franciák. A június 7-én elrajtoló Rally Sardegna különleges körülményeivel az újdonság erejével hat az R5-ösre, a keskeny, szűk utak sziklákkal és fákkal szegélyezve az apró hibákat sem igen engedik meg, mely mellé külön nehézségi tényezőként érkezik a meleg. A hőmérsékletet kint lehet, hogy kellemesnek érezzük, ám az autóban duplán leszívhatják a versenyzőket a magas fokok. Az autó megbízhatósága mellé kell a benne helyet foglalók kitartása is ahhoz, hogy eredményes hétvégét éljenek át az olaszok szigetén.

A portugál murva után Szardínián újból Stephane Lefebvre és Gabin Moreau bizonyíthat a Citroen Racing színeiben – a francia páros kategóriájában az előző állomáson is jól szerepelt, melynek eredményeképpen a WRC2-es dobogó harmadik fokára állhattak fel. Porto környékén szépen terelgették a C3-ast a srácok, sőt, még egy kategória szakaszgyőzelem tulajdonosai is lehettek a második szakaszon futott leggyorsabb tempójuknak köszönhetően. Végeredményben a harmadikok lettek, mely a csapat számára nagy öröm, hiszen az azt megelőző korzikai futamon Yoann Bonato kergette fel Citroen-jét a dobogó középső fokára.

Stephane a tapasztalatlanabbak közé tartozik az olasz szigeten, hiszen először és utoljára 2015-ben állhatott a rajtvonalhoz. Rajta kívül egyébként lesz még egy versenyző, aki megkapja a Citroen támogatását – ő nem más, mint Simone Tempestini, aki három eseményen veheti birtoka a C3 R5-öst (Szardínia, Finnország, Németország).

Pierre Budar, Citroen Racing csapatfőnöke: "A portugáliai kavicson történt ígéretes debütálása után a C3 R5 most egy másik nehézsúlyú kihívás elé tekint a szardíniai igényes, forró utak keretében. Úgy érzem, erre a megmérettetésre jól felkészültünk. Három napig teszteltünk, melyek közül kettőt Stephane és Gabin számára jelöltünk ki. Bízunk abban, hogy a legjobb formájukat fogják hozni a srácok, és legalább egy olyan jó eredményt el tudnak csípni, mint Portugáliában."

Stephane Lefebvre: "Nem sok tapasztalatom van ezen a futamon, de emlékszem, hogy nagyon óvatosnak kell lenned, azonban mégsem szabad túlzásba vinned. A szakaszok keskenyek, technikailag bonyolultak és nagyon durva felületűek, laza kövekkel. Az útvonal szinte teljesen más 2015-höz képest, így mondhatjuk, hogy először leszek részese az eseménynek. Nem tagadom, a WRC + szolgáltatásait vettem igénybe a felkészülés során, ahol rengeteg hasznos infóval sikerült gazdagodnom a tavalyi évről. A célom az, hogy minél hamarabb sikerüljön felvenni a ritmust, mely mellé nem lenne rossz egy élmezőnybeli pozíció sem."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33