l1
l2


+

 

Latvala nyerte az olasz bemelegítést

Június 7.
Toyota indult a Szardínia Rally - Jari-Matti Latvala autózta a leggyorsabb időt a bemelegítésen. A shakedown második helyét Hayden Paddon foglalta el, míg a harmadik pozícióra hárman is bejelentkeztek - Thierry Neuville, Esapekka Lappi és Ott Tanak fej-fej mellett végzett a csütörtök délelőtti ráhangolódáson.

Komoly lendülettel látott hozzá a szardíniai hétvégéhez Jari-Matti Latvala – a napokban a Toyota Yaris WRC felülvizsgálását követelő finn versenyző a világbajnokság hetedik állomásának a bemelegítésén jól terelgette autóját, hiszen a 3,51 kilométeres Olmedo szakaszon negyedik nekifutásra olyan időt hozott össze, hogy azt már senki sem tudta a versenytársak közül überelni. Hayden Paddon a harmadik körben még biztosra vehette az idejét, hiszen az akkor lefutott 1 perc 54,7-es idejétől még nem volt gyorsabb - ám nagyon felszívta magát JML, és negyedszerre aztán mindenkit lealázott. A Hyundai kiwi versenyzője számára azonban így sincs ok a szomorkodásra, hiszen második idővel végezhetett a szardíniai bemelegítésen.

A harmadik pozíció már érdekesebben alakult, hiszen három versenytárs annyira hajszálpontosan egy időre teljesítette a kilométereket, hogy osztozkodniuk kell rajta – először még csak a két csapattárs, Esapekka Lappi és Ott Tanak birtokolta a dobogó legalsó fokát, ám negyedik nekifutásra a bajnoki reményekre törő Thierry Neuville is felzárkózott a Toyotás srácokhoz a Hyundai i20-asával.

"Nagyon figyeltem a pályabejárásokon és sok időt fordítottam rá." - kezdte gondolatait az a Latvala. "Próbáltam minden apróságra ügyelni, ami negatívumot jelenthet. A nagyobb köveket különösen megjegyeztük. Ugyan még nem volt időnk Portugália után kielemezni az autót felfüggesztés ügyében, így próbálok a hétvégén majd kevésbé agresszívebb vezetési stílust választani a biztos célbaérkezés reményében."

A szardíniai szakaszok igen komoly kihívásokat jelentenek a hatalmas kődarabok és a pálya vonalán fekvő bokrok, fák miatt. Andreas Mikkelsen és Sebastien Ogier, akik a tizedik illetve a hatodik helyen tudtak bemelegíteni, a sziklákkal küzdhettek meg, melyek az autó navigátori oldalán a karosszérián már első nekifutásra sérüléseket okoztak.

A 2018-as Rally Italia Sardegna shakedown eredménye:
1. Jari-Matti Latvala, Toyota Yaris WRC 1:53.9
2. Hayden Paddon, Hyundai i20 WRC +0.8
3=Thierry Neuville, Hyundai i20 WRC +0.9
3=Esapekka Lappi, Toyota Yaris WRC +0.9
3=Ott Tanak, Toyota Yaris WRC +0.9
6. Sébastien Ogier, Ford Fiesta WRC +1.4
7. Elfyn Evans, Ford Fiesta WRC +2.2
8. Teemu Suninen, Ford Fiesta WRC +2.8
9. Andreas Mikkelsen, Hyundai i20 WRC +3.2
10. Craig Breen, Citroen C3 WRC +3.6

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33