l1
l2


+

 

Ogierék egy autó árát hagyták a beíróban

Június 11.
Sebastien Ogier és Julien Ingrassia egy apró hiba miatt került bajba a Szardínia Rallyn - az ötszörös világbajnok páros egy hivatalos dokumentumot a rendezőknél felejtett az utolsó előtti szakasz céljában, a kizárást úgy tűnik megúszták, elég zsebbe nyúlni.

Az M-Sport Ford francia versenyzőpárosa, Sebastien Ogier és Julien Ingrassia a nagy sietségben a menetlevelet, azaz az időket tartalmazó hivatalos dokumentumot az illetékes kollégánál felejtette. Nagy baj elsőre úgy tűnik, nem történt, hiszen korábbi csapattársuk, Ott Tanak és Martin Jarveoja az ötszörös világbajnok duó után vitte a papírt, ám az FIA szabályzata megtiltja, hogy egy másik fél ilyen fajta segítségnyújtást adjon versenytársának.

A szervezőbizottság első körben a futam második helyét elérő Ogier 22 pontját elvette, illetve a csapattól is visszavonta a konstruktőri juttatást. Ezt azonban felfüggesztették annak fejében, hogyha még egyszer ilyen történik, akkor már tényleg pontlevonással kalkulálhat a francia páros, azonban cserébe tízezer eurót kell befizetniük a szövetség kasszájába.

A navigátor, Ingrassia elismerte hibáját a meghallgatáson. Azt mondta, hogy elhagyták a szakasz cél utáni beíróját anélkül, hogy ellenőriznék volna, hogy a rendezők visszaadták-e a kártyát. Amikor észlelték a hibát, már túl késő volt ahhoz, hogy autóval vagy gyalogosan térjenek vissza az illetékesekhez.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33