l1
l2


+

 

Neuville: Sokkal többet jelent, mint egy sima győzelem

Június 11.
Parádés hétvégét zárt Szardínián a Hyundai belga párosa Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul az utolsó méterekig üldözte Ogier, majd a célban meg is előzte. Nem csoda hogy úgy érzik, ez a győzelem más mint a többi, még akkor is, ha tavaly Argentínában cselekedett már hasonlót.

Thierry, hihetetlen győzelmet értél el Szardínián. Az egész hétvége alatt folyamatos nyomás alatt tartottátok egymást Sebastien-nel, melyet egészen az utolsó méterekig elhúztatok. Így milyen érzés a dobogó legfelső fokán ünnepelni?

Neuville: "Egyszerűen fantasztikus! Nagyon nehéz volt a hétvége, mert pénteken elsők voltunk az úton, délelőtt kis eső is volt, délután azonban még több víz volt a pályán, de muszáj volt mindent beleadni, hiszen ez kellett ahhoz, hogy eséllyel pályázzunk a dobogóra. A felállás egyébként hasonló volt, mint Portugáliában, abban a pillanatban, ahogy eldőlt a célunk, semmi mást nem akartunk, csak keményen versenyezni - aztán meglátjuk, hogy eljutunk-e a dobogóra. A szombati kilométerek szinte tökéletesek voltak, és itt már egészen közel sikerült kerülnünk Seb-hez. Hatalmas motiváció volt számunkra, hogy megtartsuk a lendületet és a harmadik győzelemnek örülhessünk, ami nagyszerű eredmény nemcsak nekünk, hanem a csapatunk számára is."

Mit gondolsz az idei szezonról? Hét futamból hármat sikerült megnyerni.

Neuville: "Nagyon motivált vagyok ezek után, azonban azt kell mondjam, hogy nemcsak én adtam bele mindent és feszegettem a határaimat Szardínián. Seb és Julien kiváló ellenfelek voltak, nagyon jót csatáztunk a hétvégén. Ebben a helyzetben igazából az dönt, ki követ el kevesebb hibát, hiszen hibamentes versenyt futni ilyen körülmények között egyszerűen lehetetlen. Az utolsó napon azért egy-két kanyart én is benéztem, de szerencsére még így is csak közeledtünk Seb-ékhez. Az utolsó szakaszra érkezve nagyon el kellett gondolkodni, mi a célunk – mindent mégsem szerettünk volna feltenni egy lapra, hiszen akkor a bajnokság is veszélybe kerülhet, de így tökéletes volt minden, és nagyon örülök, hogy az utolsó métereken fordítani tudtunk."

A powerstage-t hogy élted meg? Éreztél hibákat benne vagy minden tökéletes volt?

Neuville: "Egy hiba legalább becsúszott, arra konkrétan emlékszem - volt egy pillanat, amikor eltaláltam egy szikladarabot, ami két kerékre tette a Hyundai-t. Nagyon kevés kellett volna ahhoz, hogy oldalára állítsam az autót, de aztán pár tized alatt feldolgoztam, és tovább nyomtam. Összességében élvezetes volt, hiszen minden itt dőlt el."

A kevés időkülönbség miatt a szokásosnál nagyobb terhet éreztél magadon?

Neuville: "Az egyetlen kivételes motiváció az volt, hogy egy ötszörös világbajnok ellen harcoltam. Pontosan emiatt sokkal de sokkal többet jelent egy ilyen eredmény egy sima győzelemnél."

Nicolas, hogy érzed magad e nehéz hétvége után?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): "Nagyon nagyon boldog vagyok. Csodálatos hétvége volt, ahol az elejétől a végéig izgalmas küzdelmek részesei lehettünk. Úgy gondolom, az elmúlt napok csak megerősítették bizalmunkat az autó felé, ez pedig a jövőre tekintve nagyon jó motiváció lehet a számunkra."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33