l1
l2


 

Lappi: Megtört a jég!

Június 14.
Csapattársai betlije után Esapekka Lappin volt a sor, hogy megmentse a mundér becsületét a Toyota számára, a finn fiú pedig megcselekedte, amit megkövetelt a haza, és az idei szezon során első alkalommal kormányozta dobogóra a Yaris WRC-t.

Esapekka, nagy gratuláció az idei évben elért első dobogós helyedhez. Nagyszerű eredmény ez a számodra, és külön érdekesség volt látni, ahogy csatázol márkatársaddal, Jari-Matti Latvalával. Végeredmény egy dobogós hely, melynek csak örülni lehet.

Lappi: "Nagyon jó dolog itt ülni a dobogósok között. Az év elején többször is volt esélyünk a legjobb háromra, de végül mégsem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerettük volna. Most megtört a jég, és itt lehetünk szerencsére."

Egy éve vagy részese a világbajnokság királykategóriájának, és e pár hónap alatt megmutattad, hogy mindig képes vagy küzdeni a nagy nevekkel szemben. Tavaly egy győzelemmel már gazdagabb lettél, és láthatjuk, hogy az idei szezonban is szépen haladsz előre.

Lappi: "Többé kevésbé azért a szakaszokon végig tudtuk tartani a top ötös időeredményeinket, volt persze olyan, amikor nagyon kicsúsztunk az élmezőnyből, de szerencsére minden versenynap következetesek tudtunk lenni, melynek meg is lett az eredménye. Ezt teljesítettük, és most egy újabb célt fogunk kitűzni magunk elé. Az összetettbeli ponttáblán a negyedik helyre kerültünk, ami szintén pozitívum, de kell még egy kis tapasztalat ahhoz, hogy magabiztosan tudjuk szállítani az eredményeket."

Ahogy visszagondolunk az előző futamaidra, volt rá példa, hogy az utolsó szakaszokon csúszott be a hiba. Szardínia vasárnapját hogy élted most meg?

Lappi: "Átmentettem a gumiabroncsokat a powerstage-re. Azt gondoltam, hogy egy kis nyomás azért belefér, és pár pontért megpróbálok küzdeni majd, amit a múltban ha meg is próbáltam, még eddig nem igazán jött össze."

Egy hosszabb szünet után hazádban, Finnországban versenyezhetsz, ahol tavaly első világbajnoki győzelmedet ünnepelhetted. Nagy reményeket fűzöl a futamhoz?

Lappi: "Őszintén szólva, a csapatok sokat fejlesztettek az autóikon, ezért úgy gondolom most, hogy idén sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint tavaly volt, nehéz lesz még a dobogóra is felkerülni, de készen állok a harcra."

Janne, egy nagyszerű csata részese lehettél, melyet Jari-Matti Latvalával vívtatok. Milyen volt a légkör, hogy csapattársak harcoltak?

Janne Ferm (Esapekka Lappi navigátora): "A légkör még ebben az esetben sem volt nyomasztó, jó móka volt. Nagyon jót küzdöttünk, és borzasztóan sajnáltam, amikor megláttam Jari-Mattiékat az út szélén. Ez azonban a játék része, bárkivel megtörténhet - egyszer fent, egyszer lent."

Milyen volt az esemény a Te szemszögedből?

Ferm: "Abszolút pozitív futam volt. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit elértünk az egész csapat segítségével, jó itt lenni."

Nagy előkészületeket terveztek Finnországra?

Ferm: "Nehéz még erre válaszolni, először szaunázunk egy jót, utána majd foglalkozunk a versennyel."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33