l1
l2


 

Itt Veszprém Rally programja

Június 20.
Másfél napot magába foglaló menetrenddel rukkoltak elő az Országos Rali Bajnokság soron következő futamának szervezői. A Veszprém rali július 7-8. között jelenthet elfoglaltságot azoknak a párosoknak, akik bátorkodnak megküzdeni a már jól ismert lőtér jellemző murvás felületével. Az ORB mellett természetesen érkezik az ORC és a Rali 2-esek mezőnye is.

A szezon második murvás futamához érkezik az Országos Rali bajnokság július második hétvégéjén a Veszprém rali keretében, mely egyébként összességében az évad immáron ötödik állomását jelenti a sorozat állandó résztvevői számára. A napokban közzétett versenykiírás szerint a murva lesz jellemző az eseményre, csupán 3 százalék jelent majd aszfaltos felületet a másfél versenynap alatt.

Az ORB és az ORC mezőnye nem kevesebb, mint 130 versenykilométeren döntheti el a bajnoki pontok sorsát július 7-8. között. Ugyan szinte már csak napok választanak el a veszprémi rajttól, akik azonban még nem sóhajtottak fel az elmúlt hétvégi fehérvári menet után, még van egy kis idejük átgondolni elrajtolási szándékukat, hiszen a rendezők június 25. hétfőig várják a nevezések beérkezését.

Az esemény központjául ezúttal is a Veszprém Aréna fog szolgálni, ahol vasárnap késő délután a célceremónia is felállításra kerülhet. Eddig a percig azonban kemény órák és kilométerek állnak majd a versenyzőpárosok előtt.

Pénteken a kvalifikáción dönthetik el a rajtpozíciók sorsát az érintett párosok, akik délután fél 6 és este fél 9 között próbálgathatják a legjobb időt kiautózni magukból és az autókból. Szombaton 4 óra után 10 perccel kezdődik el az első éles szakasz – Márkó-Jutaspuszta 21 kilométeres része kerül a középpontba, melyet a nap folyamán még egyszer este 6 órási rajttal második nekifutásra is teljesíthetik a résztvevők. A hétvége első napja csupán 42 versenykilométert fed le, ám következik majd a vasárnap, ami már közel egy 89-es távot foglal magába, hat gyorsasági szakaszra elosztva. Kislőd, Hegyesd és Hajmáskér a sorrend, melyet egy szervizparkos megszakítást követően újból leteljesíthetnek a versenyzők. E gyorsok közül valójában a Kislőd és a Hegyesd a 2017-es felvonáshoz hasonlóan egy 13,3-as és egy 16,1-es távot jelent, míg a Hajmáskér 14,9-es versenykilométerrel került bele a 2018-as Veszprém rali menetrendjébe.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33