l1
l2


 

Östberg egész évre megkapja a gyári széket

Június 21.
A Citroen Racing döntött - a  franciák osztottak-szoroztak, és végül úgy döntöttek, hogy a világbajnoki szezon hátralévő részében Mads Östberg töltheti be Kris Meeke megüresedett székét.

Craig Breen, mint állandó szereplő mellé az a Mads Östberg érkezik, aki öt rajthoz állással biztosan kalkulálhat idén a világbajnokságban. A norvég versenyző szerződése Finnországra (Július 26-29.), Németországra (Augusztus 16-19.), Törökországra (Szeptember 13-16.), Walesre (Október 4-7.) és Ausztráliára (November 15-18.) terjed ki. Az egyetlenegy kieső versenynek természetesen megvan az oka – Spanyolországban Sebastien Loeb lesz ott, míg Khalid Al Qassimi Finnországban, Törökországban és Spanyolországban csatlakozik a bandához a harmadik C3 WRC-vel.

Östberg számára már szép számban akadtak kilométerek, mely során ismerkedhetett az új generációs C3 WRC-vel. Svédországban első ízben tette próbára magát, ahol rögtön egy hatodik helyet hozott a csapatnak, majd Portugáliában is megkapta a lehetőséget a bizonyításra, ahol szintén hatodik lett. Szardínián egyet előrelépve ötödikként ünnepelhetett.

A csapat számára nem feltétlen ismeretlen, hiszen 2014-ben és 2015-ben a franciák színeiben teljesítette a versenyeket, összesen hét dobogós helyet biztosítva a Citroen számára. Az idei menet hátralévő állomásai közül csupán Törökország lesz új a norvégnak – Finnországban 2013-ban és 2015-ben harmadik, Walesben 2011-ben második, 2014-ben harmadik, 2012-ben Németországban és Ausztráliában a negyedik, míg 2013-ban az ötödik lett ez utóbbi két helyszínen. Ez alapján pedig úgy gondolta a csapat, hogy egy versenyképes szereplőre tehetnek szert Östberg személyében.

Pierre Budar, Citroen Racing Csapatfőnöke:
"Újjáépítés következik, mely egyben 2019 előszele, de természetesen a jövő év megkezdése előtt még 2018-ban is helyt kell állnunk.  Mads kétségkívül egy tapasztalt világbajnoki szereplő, aki nyugodtságával és higgadtságával a csapat segítségére lehet, mi pedig az övére. Egy nagyon következetes versenyző, aki a szezon hátralévő futamain bizonyíthat a C3-as volánja mögött."

Mads Östberg:
"Nagyon nagy öröm számomra, hogy a Citroen Racing színeiben versenyezhetek! Nagyon jó volt visszatérni a csapathoz az első három futamon, miután korábban néhány évvel ezelőtt dolgoztunk együtt. Nagyra becsülöm azt a bizalmat, amelyet a márka és Pierre szavazott nekem. Természetesen mindent el fogok követni annak érdekében, hogy sikeres eredményekkel háláljam meg a belém fektetett hitet. Finnországban kezdhetek hivatalosan, mely mindezek ellenére különleges esemény a számomra, hiszen egyik kedvenc helyszínem.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33