l1
l2


 

Hadik: Nem is rossz ez a negyedik

Június 22.
Minden tekintetben küzdelmes futamot tudhatott le a Hadik Rallye Team párosa az elmúlt hétvégi székesfehérvári kilométerek keretében. Hadik András és Bacigál Igor számára bőven akadtak nehézségek a másfél versenynap alatt, ám határozottságuknak és kitartásuknak köszönhetően egy dobogóközeli negyedik helyet mégis meg tudtak szerezni az évad negyedik versenyén.

Az elmúlt hétvégén 2018. június 16-17. között került megrendezésre az Országos Rali Bajnokság immáron negyedik megmérettetése a Taxi4 Székesfehérvár Rallye keretében. A teljes mértékben aszfaltos állomásra a szombathelyi murvás csalódások után a Hadik Rallye Team párosa reményekkel teli helyszínként tekintett, mely gondolatok megvalósulása részben sikerült is, ám azért akadtak nem várt problémák, melyek megnehezítették a hibátlan autózás lehetőségét.

A székesfehérvári futam elosztása másfél versenynapra történt meg a rendezők részéről, így az első szombati napon délutánra kellett ráhangolódniuk a párosoknak az autózásra. Hadik András és Bacigál Igor a versenytársakhoz hasonlóan négy gyorsasági szakasszal és egy városi szuperspeciállal néztek szembe a hétvége első napján, mely ugyan egyszerűnek tűnik így első hallásra, de valójában pontosan ezek voltak azok a részek, melyek hideget és meleget is hoztak a Ford Fiesta R5-össel versenyző kettős számára. A legelső nyitószakasz Pusztavámon került megrendezésre, ahol Andrásék azonnal egy második idővel melegítettek be, és mindösszesen két tizeddel maradtak el a legjobb pozíciótól. A soron következő Ipartelep gyors egy fokkal már nehezebbnek bizonyult, melynek a második körében más formában meg is érezte a súlyát a Hadik – Bacigál páros, ugyanis az autó leállt a szakasz közepén. Egy pillanatra megmakacsolta magát a kék ovál, ám szerencsére tovább tudtak állni a fiúk, és végül a kategória kilencedik idejével érhették be az incidenst hozó szakaszon. Összetettben ez a momentum nagy érvágás volt, hiszen a hatodik helyre zuhantak vissza, ahonnan a felzárkózás a teljes versenynapot magába foglaló vasárnap reggellel kezdődhetett meg.

A megmérettetés zárónapja nyolc szakaszt jelentett volna, ám az utolsó rész törlésével hétre redukálódott a teljesítendő gyorsaságik száma. Ez természetesen csak az utolsó pillanatokban tisztázódott le, így egészen végig hozniuk kellett a maximális versenytempót Hadikéknak. A nap első felében már érezhető volt az akarat, ugyanis szép autózást bemutatva a harmadik, illetve negyedik időket sikerült hozniuk a Forddal, míg a délutáni gyorsok esetében egymás után gyűjtötték be a második szakaszidőket. Végeredményben a Hadik András – Bacigál Igor páros az összetettbeli negyedik pozícióval zárhatta a székesfehérvári küzdelmeket, mely ugyan nem az elsődleges cél megvalósulását jelentette a kettős részéről, ám mindenképpen értékes pontokkal gazdagodhattak az elmúlt hétvégén a bajnokság tekintetében.

Hadik András: "Változatos küzdelmeket élhettünk át az elmúlt hétvégén, Székesfehérváron. Nem titok, hogy a győzelemért szerettünk volna harcolni a bajnokság negyedik futamán, azonban a versenytársak kitartása és a velünk történt negatívumok fényében már kicsit átértékelődött részünkről az eredménnyel szembeni elvárás.

Szombaton délután a kezdés nem sikerült rosszul, hiszen az élmezőnyben találtuk magunkat, ám a negyedik szakaszon történt műszaki probléma rányomta bélyegét szinte az egész hétvégénkre. Az Ipartelep gyors második körében voltunk már, és haladtunk a saját ütemünkben, egy tempós részen azonban egyszer csak megállt a Ford. Azonnal újraindítottuk, szerencsére sikerült is, de komoly időveszteséget szenvedtünk el, melynek a lefaragása tényleg már csak vasárnapra maradt. Este egyébként a szervízben megoldódott a dolog, kicseréltük a Fiestában a computert, és a teljes versenynapon ezért legalább már nem kellett aggódnunk.

Vasárnap az ötödik helyről kezdtük meg a felzárkózást, és próbáltunk egyre közelebb férkőzni a versenytársakhoz, mely bizonyos tekintetben sikerült, hiszen egy pozíciót javítva végül a futam negyedik helyét sikerült megszereznünk. Ha összességében nézzük a hétvégét, akkor egészen pozitív ez az eredmény, hiszen lehetett volna rosszabb is, ha egy cserével nem oldódik meg a műszaki gondunk szombaton este."

A Hadik Rallye Team partnerei: Ferrion KFT, Heldig-Tax KFT-Fortuna M Taxi, Qualitool2000 KFT, Kõrös Print-Pack, Festék 96 KFT, K-Kontúr /AVON, Kutiker Produkt KFT, Kazy-Ker, Centline KFT, Gõz2 KFT, M-start-sped KFT, Zomko KFT, Busz plusz KFT, Tatai és tsa, Micro-max, Ko-Va KFT, Frekvencia 2000, Frekvencia BT, Euro-Cargo Express, Usovsko Hungary KFT, Vpt-group KFT, Slarku KFT, Zso-Sze KFT, KLA-Trans, Novel medix ZRT, Sándor Attila Antalné EV, Karlwood, Gabura Motorsport Transmission Technology, Kalmár Plusz KFT, A-HÍD, DFG.hu, baloghauto.com, Qtimax Hungary Kft.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33