l1
l2


 

Neuville győzelemre vezette az R5-ös Hyundai-t az Ypres Rallyn

Június 25.
Győzelemmel zárta R5-ös kirándulását a világbajnoki ponttáblázat éllovas párosa, Thierry Neuville és Nicolas GIlsoul a Hyundai i20 R5 fedélzetén magabiztos győzelmet aratott hazai versenyén, az Ypres Rallyn.

Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul otthonában, a hazai szurkolók legnagyobb örömére végig uralták a Ypres Rally mezőnyét egy Hyundai i20 R5-ben. A belga páros a megrendezett 23-ból 15 gyorsasági szakaszon autózott abszolút időt, végül pedig 40 másodperces előnnyel állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

A páros remekül adoptálta a Hyundai Motorsport Customer Racing által fejlesztett frissítéseket, beleértve a csillapítókat, az elektronikát és a motort, az elmúlt hónapok fejlesztési együttesen nagyobb teljesítményt nyújtottak.

Csütörtökön már a kvalifikációs szakaszon kezdésként megfutották a leggyorsabb időt, melynek köszönhetően tetszőlegesen választhattak maguknak rajtpozíciót – Neuville és Gilsoul másodikként akarták megkezdeni az első versenykilométereket. A pénteki első kör nem feltétlen sikerült a terv szerint, ugyanis az autóban nyomáscsökkenést érzékeltek a srácok. A szervizbe visszaérve azonban a szerelők azonnal orvosolták a problémát, és a későbbiekben Neuville csupán apró változtatásokat kért az autón, ami még magabiztosabbá tette a belga versenyzőt.

A Red Nose Day, azaz a vörös orr jótékonykodás keretében elkészített Hyundai i20 R5-ös dizájnja igen látványosra sikeredett, mellyel a belga páros a hátrányos helyzetű főként angol és afrikai gyerekek támogatására és annak lehetőségére szerette volna felhívni a nézők figyelmét a versenynapok alatt. Figyelembe véve az állandó árvízveszélyt, amely az utak milyenségét is jelentősen befolyásolta a hétvége alatt, Neuville és Gilsoul egy nagyon precíz autózást mutatott be a Hyundai i20 R5-ös legújabb fejlesztésével, mellyel teljesítményüknek köszönhetően a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

Thierry Neuville: "A teljesítmény mellett a futamgyőzelem számomra is megmutatta, hogy mennyire versenyképes autó az R5-ös Hyundai i20. Amikor nekivágtunk a hétvégének, még csak tapogatóztunk az autóval, azonban viszonylag hamar belerázódtunk, és egy-két apró változtatás után végül egészen jól éreztem a versenyzést. Az Ypres rali egy olyan esemény, ahol bármelyik pillanatban egy árokba kerülés húzhatja keresztül a számításaidat, így a rajt pillanatában az elsődleges célunk a biztos célba érkezés volt. Amikor azonban már belelendültünk a pályákba, akkor szem előtt tartottuk a győzelmet.”

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport Customer Racing ügyvezető igazgatója: "Az Ypres Rally mindig is fontos eseménye volt az európai ralinak, mely ebben az évben sem volt kivétel. Mindegyik R5-ös autót gyártó márka a rajtvonalnál volt, így a színvonal ezúttal is nagyon magas volt. Nyilvánvalóan pontosan ezért örülünk duplán az i20 R5-ös sikerének, hiszen egy ilyen mezőnyben megmutatta potenciálját a fejlesztés. Thierry nagyszerű versenyző, de azért neki is ismerkednie kellett az autóval, és az eredménye bizonyítja, hogy milyen gyorsan lehet alkalmazkodni az autóhoz."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33