l1
l2


 

Paddon hazai győzelemmel hangolt a Finn Rallyra

Júnlus 1.
Sikerrel hangolódott a Világbajnokság soron következő finn megmérettetésére Hayden Paddon. A Hyundai Motorsport versenyzője hazai pályán szállt harcba, és aratott fölényes győzelmet.

Hayden Paddon az idei évben limitált versenyszámmal elégedhetett csak meg jelenlegi csapatánál, ahol többek között a július végi Neste Rally Finland is beleesik a karcsú menetrendjébe. A Hyundai Motorsport részéről idén van választék pilótákból, Hayden Paddon számára idén ez lesz a negyedik olyan lehetőség, ahol egy Hyundai i20 Coupe WRC-vel bizonyíthat a nagyok között.

Mivel nem állandó résztvevője a sorozatnak, ezért nagy figyelmet fordított Paddon a felkészülésre. Pontosan ennek apropójából volt ott azon a South Canterbury Rally-n, ahol elsősorban gyorsaságát és versenyképességét tette próbára. A kiwi srác nem is óvatoskodta el teljesítményét – egykori VB-s társával, John Kennard navigálásával egy közel öt perces előnnyel verte az új-zélandi mezőnyt egy AP4-es specifikációjú Hyundai i20-assal. A futamra kiírt 11 gyorsasági szakaszból 10-et győztesként zárt, ugyanolyan minőségű kavicsos utakon, amelyeken rendszeresen versenyzett, amikor tinédzserként próbálgatta tudását.

"Nagyon élveztem a futamot. A reggel ugyan egy kicsit rizikósabb volt, sok jég volt a szakaszokon, ami megnehezítette a versenyzést." - magyarázta Paddon. "A szakaszokon elsőként futottunk át, így óvatosan voltam és kerestem az ideális íveket. A délután már sokkal egyszerűbb és élvezhetőbb volt, az autó jól viselkedett és én is hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam."

Paddon számára nem áll meg az új-zélandi kitérővel a felkészülés – a kiwi fiú a finn rajt előtt még egy Estonia Rally-t is betervezett, biztos ami biztos alapon, amire már lázasan készül.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33