l1
l2


 

Kazár Miklós: "Csodálatos ez az érzés, köszönöm a csapatnak!"

Július 9.
Fantasztikusan tért vissza a hazai rallye bajnokság mezőnyébe Kazár Miklós: a Pro Racers pilótája navigátorával, Tóth Zsolttal az élen végzett - természetesen a Herczig Norbert, Ferencz Ramón duó visszalépésének köszönhetően, így majdnem három év után ismét megízlelhette a győzelem ízét. Kazár elmondta, végre minden a lehető legjobb körülötte - autó, csapat, mérnök, navigátor -, és a mostani sikert követően ismét elérhető számára pályafutása ötödik abszolút bajnoki címe.

Már eddig is úgy tűnt, hogy sikerült hegymenetbe kapcsolnia a 2018-as Magyar Rallye Bajnokság eddigi futamain Kazár Miklósnak és navigátorának, Tóth Zsoltnak. Idén már újra képes szakaszokat nyerni a Pro Racers pilótája, ám az elmúlt hétvégén sikerült az idei szereplésére feltennie a koronát egyik kedvenc viadalán. Noha a Veszprém Rallye-n ezúttal nem nyert szakaszt a Pro Racers duója, ennek ellenére abszolútban sikerült az élen végezniük, ugyanis a vasárnapi szakaszokon egy kivételével valamennyit a második helyen fejezték be. Az autó beállításait sikerült a veszprémi pályákhoz hangolni, a csapatnak köszönhetően a Skoda Fabia R5-ös teljesítményét is tudták fokozni, és Kazár szavaival élve eddigi pályafutása legjobb teljesítményét nyújtotta murván. Persze a sikerhez az is hozzájárult, hogy az idén az Európa-bajnokságon versenyző Herczig Norbert és Ferencz Ramón kettős visszalépjen annak érdekében, hogy ne befolyásolja a hazai bajnokság menetét.

"A július eddig abszolút az én hónapom. A quadosok között eddig valamennyi futamot megnyerve vezetem a bajnokságot, míg Veszprémben egy nagyon hosszú sorozatot megszakítva végre diadalmaskodni tudtam a Veszprém Rallye-n. Elképesztő érzés… Mindent köszönök a csapatnak, akik elképesztő autót tettek alánk, a mérnökömnek, aki segített a Skoda Fabia R5 beállításában, valamint navigátoromnak, Zsoltinak, aki nagyon jó hatással van rám, kihozza belőlem a maximumot. Legutóbb 2015 augusztusában, Kassán éltem át hasonlót, hogy milyen érzés abszolútban az élen végezni, és nagyon remélem, nem kell ismét három esztendőt a következő sikeremre várni. Tényleg minden összeállt az elmúlt hétvégén, hiszen a gumiválasztásunk hibátlan volt, az autó alkalmas volt az új taktikánkra, amit kitaláltunk. Ezzel a sikerrel ismét lehetőségünk nyílik arra, hogy harcba szálljunk az abszolút bajnoki címért, ennek érdekében már ma elkezdjük tervezni az idény hátralévő részét, és már az augusztus végi Ózd Rallye-n szeretnénk hasonló eredményt elérni" - jelentette ki Kazár Miklós.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33