l1
l2


 

A Citroen is rajthoz áll az Észt Rallyn

Július 11.
A nyári szünet ellenére sem pihennek a világbajnokság résztvevői - a Toyotához és a Hyundaihoz hasonlóan - versennyel készül a VB soron következő, finn állomásra a Citroen Racing is. A francia csapat ír versenyzőjét, Craig Breen-t nevezte be egy C3-vel a Rally Estonia-ra.

A Világbajnokság résztvevői jelen pillanatban a nyári szünet kellemes pillanatait töltik, ám mindezek ellenére több szereplő felkészülés gyanánt a csapatával karöltve részesei lesznek annak a Rally Estonia-nak, melynek körülményei közel teljes mértékben megegyeznek a július végén megrendezésre kerülő finn világbajnoki állomással. A különleges murvás felület nemcsak komoly tempót kíván a rajthoz álló párosoktól, hanem egész szép számban akadnak kisebb-nagyobb ugratók is a kijelölt észt szakaszokon - ezzel pedig tökéletes felkészülési lehetőséget biztosít a világbajnokság résztvevői számára.

A nevezési listán egyébként több neves páros feltűnik - ott lesz például Ott Tanak és Martin Jarveoja a Toyota Yaris WRC-vel, Hayden Paddon és Seb Marshall a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, Jari Huttunen és Antti Linnaketo az R5-ös Hyundai-jal, Petter Solberg egyre nagyobb kisfia, Oliver Solberg (Peugeot 208 R2) illetve a privát színeket képviselő Valerij Gorban is megmozgatja Minijét a finn kilométerek előtt.

Craig Breen többek között azért is tartotta fontosnak a tökéletes felkészülés lehetőségét, mert a finn állomás a Citroen versenyzőjének a szívéhez közel áll, és két évvel ezelőtt például a dobogón ünnepelhetett - életében először. Idén bízik abban, hogy a kemény világbajnoki mezőnyben helyt tud majd állni július utolsó hétvégéjén.

A Citroen csapata természetesen bízik versenyzőjük eredményes szereplésében, és mindezek mellett elsődleges céljuk, hogy a visszajelzések alapján jól felkészített autókat tudjanak versenyzőik alá tenni a finn futamon. Az észt verseny Tartu központtal kerül megrendezésre 2018.július 13-15. között, mely esemény 146 versenykilométert fog jelenteni.

Pierre Budar, a Citroen Racing csapatfőnöke: "Ennek a kirándulásnak az a célja, hogy segítsük Craig-et a lehető legjobb formába rázódni Finnországra. Mindemellett természetesen technikai szempontból is hasznos lehet az esemény, és kiegészítheti a hagyományos teszteket, mert lehetővé teszi számunkra, hogy többféle utak teljesítésével kapjunk visszajelzést az autóról. Craig számára egyébként is sokat jelent a finn futam, ezzel a lehetőséggel pedig teljes mértékben felkészülhet a bizonyításra."

Craig Breen: "Az észt versenyen immáron harmadszor fogok részt venni 2011 és 2015 után. Ahogy néztem a szakaszokat, történtek ugyan változások, de ez mit sem változtat azon, hogy tökéletes felkészülési lehetőséggel bírnak az észt pályák a finn futamra. A szakaszok rendkívül gyorsak, sőt, vannak olyan helyek, ahol még komolyabb tempót lehet diktálni, mint Finnországban."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33