l1
l2


 

Görögországban tesztelt az R5-ös Volkswagen

Július 11.
Újabb lépéssel került közelebb a sikeres bemutatkozáshoz a Volkswagen Racing legújabb üdvöskéje - a németek legutóbb Görögország murvás szakaszain nyüstélték az októberi bemutatkozására készülő Polo R5-öst.

A Polo R5-össel a német márka nem tagadja, hogy a világbajnokság WRC2-es kategóriájában szeretne bizonyítani jövőre - ám ehhez az első versenybeli lépéseket már célszerű megtenni az idei esztendőben. Ennek tudatában folynak a tesztelések, melynek legutolsó mérföldkövét egy görögországi kiruccanás jelentette, ahol nem titok, hogy Pontus Tidemand és Raimund Baumschlager vitte táncba a Polo-t.

A teszt három napon keresztül zajlott, mely idő alatt a két tehetséges pilóta több mint 500 kilométert pakolt bele a csapat legújabb fejlesztésébe. A tapasztalatokról nem nagyon beszéltek az érintettek, de a wrc.com-nak az egyik mérnök elárulta, hogy abszolút pozitív eredményekkel gazdagodtak, mely további lendületet ad számukra a sikeres munkához.

Egy hónap alatt egyébként a görög utak utak jelentették a Volkswagen második murvás tesztelését, korábban Finnországban tették próbára a Polo R5-öst Eric Camilli és Emil Lindholm közreműködésével. A tervek szerint egy komoly próbatétel még vár az autóra a spanyol rajt előtt, melyet Olaszország útjain szeretnének megvalósítani a németek.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33