l1
l2


 

Szebb folytatásban bízik az Európa Bajnok

Július 17.
A szardíniai csalódások után Kajetan Kajetanowicz bizakodva tekint élete második világbajnoki megmérettetésére. Az Európa bajnok a WRC2-esek mezőnyében legközelebb augusztusban, a Német Ralin száll harcba Ford Fiesta R5-ösével.

Most már tényleg bizonyításra készül a háromszoros Európa bajnok – Kajetan Kajetanowicz Szardínián bőven kapott hideget-meleget, ennek ellenére lelkesen készül a világbajnokság kilencedik állomására, mely az augusztusi ADAC Rallye Deutschland-ot jelenti majd. A LOTOS Rallye Team támogatásával a már ismert Ford Fiesta R5-öst viszi táncba, melyben segítségére az a Maciej Szczepaniak  lesz, aki az idei évre tervezett mind a négy világbajnoki futamon a lengyel jobbján foglal majd helyet.

Kajto igen bosszantó élménnyel gazdagodott Szardínia szigetén. A WRC2-esek között a hetedik hellyel elégedhetett meg, miután egy defektet követően a heves esőzések közepette elhagyta az utat. "A Rally Italia Sardegna után ismerjük erős pontjainkat, de tudatában vagyunk annak, hogy kevés a tapasztalatunk." - ismerte el Kajetanowicz. "Németországban a cél ugyanaz marad - idén a világbajnokság újoncainak számítunk, így elsődleges szempontunk a tapasztalatszerzés mellett a biztos célba érés."

A választás nem véletlenül esett az augusztusi állomásra - a lengyel versenyző szerint az ország közelsége rengeteg rajongóját vonzza majd a német utakra, így megkaphatja azt a plusz adrenalint is, amiért tényleg bizonyítani szeretne az ADAC-on. "A rajongóimtól kaptam egy visszajelzést, hogy szeretnének minket Németországban látni versenyezni, mivel ez áll legközelebb Lengyelországhoz." - magyarázta.

Hogy melyik lesz a további két futam, melyen rajthoz áll a lengyel, azt várhatóan a német futam idejében jelenti majd be a csapat.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33