l1
l2


 

Dobogóra készül az R5-ös Citroen a Finn Rallyn

Július 19.
A szűk, szardíniai kanyarok után a Citroen WRC2-es versenyzőpárosa, Stephane Lefebvre és Gabin Moreau készen áll bizonyítani a jövő hétvégi finn futamon. A franciák célja, hogy dobogós helyen érkezzenek célba a szezon leggyorsabb versenyén.

A hat hetes nyári szünet után a világbajnokság mezőnyével a WRC2-esek is visszazökkenhetnek a verseny nyújtotta izgalmakba. A jövő hétvégén, 2018. július 26-29. között egy olyan eseménye következik a naptárnak, mint a bicajosoknak a Tour de France – ikonikus, kedvelt megmérettetés, mely feledhetetlen élményekkel gazdagítja a résztvevőket. Finnország a gyorsaságról szól - Jyvaskyla körüli erdők szakaszain, átlagosan 130 km / órás átlagsebességet diktálhatnak a rajthoz álló párosok. Ugyan egyszer véget ér a futam, de addig a pontig mindenki egyértelműen próbálja kihasználni a különleges ugratók adta mámoros perceket.

Az elmúlt évek, évtizedek alatt nagyon komoly, néhol már-már félelmetes bukásokat láthattunk az északi pályák hatalmas ugratóin – pontosan emiatt életbevágóan fontos egy precízen elkészített itiner. Ezt ugyan lassabb sebességgel kell felírniuk a párosoknak a pályabejárások során, de aki már átélte legalább egyszer a finn érzést, akkor a tapasztalat igen hasznos lehet az idei év szakaszain is. A Citroen Racing királykategóriás szereplései során nem kevesebb, mint négy győzelemre tett szert Finnországban (2008, 2011, 2012 és 2016), így joggal játszhatnak el a gondolattal, hogy a WRC2-esek között is meglehet az esélyük a dobogó legfelső fokára. A csapat gyöngyszeme, Stephane Lefebvre elszántan fog küzdeni a legjobb időeredményekért, bízva abban, hogy a helyi versenyzőknek is borsot törhet az orruk alá kihasználva a saját és az autó versenyképességét. A francia versenyző számára felemás élményeket jelent a finn állomás, hiszen 2015-ben egy DS3-as S2000-essel a kategória harmadik helyére volt esélyes, ám software gondok miatt végül a pálya szélére kényszerült. Az idei korzikai futamon történt C3 R5-össel való debütálás után a márka párosa pozitívan tekint a július végi kilométerekre, és egy eredményes szerepléssel szeretne bizonyítani. A márka másik pártfogoltja, Simone Tempestini is képviselheti a Citroent immáron második alkalommal, aki a szardíniai problémák után végre szeretné meglátni a célvonalat.

Pierre Budar, a Citroen Racing csapatfőnöke: "A portugáliai és szardíniai kavicsos utakon megszerzett öt WRC2-es szakaszgyőzelem után a C3 R5 továbbra is meg kívánja mutatni potenciálját Finnországban egy másik, radikálisan eltérő eseményen. Stephane egy három napos teszt keretében zökkenhetett vissza, mely kilométerek lehetőséget adtak neki arra, hogy megszokja a nagyobb sebességet és a végtelennek tűnő ugratókat, amelyekkel soha nem könnyű küzdeni."

Stephane Lefebvre: "Legutóbbi finn szereplésem 2015-ben volt, mellyel kapcsolatban lényegében pozitív emlékeim vannak, hiszen a dobogó legalsó fokára voltam esélyes szinte az utolsó pillanatig. Úgy érzem, azóta nagyon sokat fejlődtem, és ez már a legutóbbi, szardíniai szereplésemen is meglátszott. Nagyon jól jöttek a tesztkilométerek, hiszen több hetes szünet után azért kell egy kis visszaszokás. Remélem, teljesítményünk nem csökkent, és ott folytathatjuk, ahol Szardínián abbahagytuk."

Rajthoz állások száma: 2

Legjobb eredmény: 45. (2014)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33