l1
l2


 

Hirvonen lesz a Red Bull TV szakkomentátora a Finn Rallyn

Július 23.
A finn rali keretében újból visszazökkenhetünk a világbajnokság vérkeringésébe, melyről nem marad távol a RedBull TV csapata sem – az online élő közvetítést biztosító felületen az összefoglalók során nemcsak a már megszokott műsorvezetők gondolatait hallhatjuk, hiszen mellettük ott lesz az a Mikko Hirvonen, aki az utóbbi években a Dakaron bizonyíthatott.

Hat hetes szünet után a 2018-as világbajnokság a hétvégén folytatódik az egyik leglátványosabb fordulóval: a finn ralival. A legutóbbi eseményen Szardínián, ahol csak 0,7 másodperccel választotta el a futamgyőztest, Thierry Neuville-t, a jelenlegi világbajnoktól, Sebastien Ogier-től, tőlük kettőjüktől biztos küzdelmeket várhatunk július utolsó hétvégéjén. A RedBull televízió ezúttal sem szeretne lemaradni az izgalmakról, melynek apropójaként egy abszolút illetékes szakkomentátort invitáltak meg az állandó műsorvezetők mellé - a finn rali hétvégét Mikko Hirvonen szakértő tolmácsolásával kísérhetjük figyelemmel.

RALLY FINLAND – A MURVÁS GRAND PRIX
* A finn rali a világbajnokság egyik leggyorsabb eseménye - a sorozat valaha megrendezett leggyorsabb futamából kilenc a finn versenyt jelenti.

* A szakaszok többnyire sima és széles kavicsos utakból állnak, amelyek számos fával szegélyezett ugratóval kecsegtetnek. A verseny alatt diktált nagy sebesség azt jelenti, hogy a pontos ütemű itinerek döntő fontosságúak, és az időkülönbségek általában minimálisak – így tisztában kell lennie a résztvevőknek azzal, hogy bármilyen apró hiba után nehéz újból felvenni a harcot.

* A futam központja ezúttal is Jyvaskyla városa lesz, és az esemény különlegessége, hogy a 2017-es felvonáshoz képest az útvonal 65%-ban újult, illetve módosult bizonyos részek elvételével vagy éppen hozzáadásával.

* A skandinávok nagyon sok tehetséges versenyzőt adtak illetve adnak a világnak. Itt van például az az Esapekka Lappi, aki tizenkét hónappal ezelőtt élete legemlékezetesebb győzelmét aratta a finn állomáson a Toyota színeiben. Rajta kívül pontosan a csapattársak még azok, akik okozhatnak meglepetéseket – Jari-Matti Latvala finnként szintén parádézhat, ám nem szabad megfeledkezni a csapattársról az észt Ott Tanak-ról, sem akit várhatóan hatalmas rajongótábor fog bíztatni és hajtani a győzelem felé. Ford részről egy másik feltörekvő finn is borsot törhet a résztvevők orra alá - Teemu Suninen az egyik legerősebb kihívók közé tartozhat.

MIKE ÉS MIKKO KÖZÖS HÉTVÉGÉJE
Egy versenyző, aki tényleg tudja, mi fán terem a finn győzelem – 2009-ben hazai pályán Mikko Hirvonen nem talált legyőzőre, mely elsőség mellett még tizennégy alkalommal állhatott fel aktív pályafutása során a dobogó legfelső fokára. Hirvonen utoljára 2014-ben bizonyíthatott a világbajnokságon, ezt követően pedig a Dakar futamain találta meg számításait, melyet az idei év elején már harmadik alkalommal teljesíthetett. Természetesen a WRC küzdelmeit továbbra is figyelemmel követi, és örömmel mondott igent a felkérésre, hogy a finn ralit a RedBull szárnyai alatt töltse el.

RED BULL TV KÖZVETÍTÉSEK

Összefglaló show (30 perc) – Július 27. Péntek  – 22:00 helyi idő (21:00 CEST)
Élő közvetítés SS17 (85 perc) – Július 28. Szombat – 15:45 helyi idő (14:45 CEST)
Összefoglaló show (30 perc) – Július 28. Szombat – 22:00 helyi idő (21:00 CEST)
Összefoglaló show (85 perc) – Július 29. Vasárnap – 22:00 helyi idő (21:00 CEST)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33