l1
l2


 

Ostberg nyerte a finn bemelegítést

Július 26.
Kettős Citroen sikerrel zárult az idei Neste Oil Rally Finland szabadedzése, a leggyorsabb időt a norvég Mads Ostberg futotta, akit ír csapattársa, Craig Breen követ másodikként, míg a harmadik időt Jari-Matti Latvala autózta.

Csütörtök délelőtt hivatalosan is kezdetét vette a Rally Világbajnokság 2018-as szezonjának második félideje, a délelőtti szabadedzésen azonban még mindenki tét nélkül hangoldóhatott a hétvégi szakaszokra. A szervezők egy 4.26 kilométeres pályát bocsájtotta a versenyzők rendelkezésére, hogy elvégezzék az utolsó beállításokat, melyen Mads Ostberg talált végig a leghamarabb, a norvég győztes ideje 1 perc 58,4 másodperc lett.

"Nagyon fontos hogy ilyen jó érzésekkel teljesítettük a bemelegítést." - mondta Ostberg. "Ez megerősít minket abban, hogy jól sikerült a verseny előtti felkészülésünk, már a teszteken is nagyon bizakodó voltam, ami szerencsére most is igaz. Néhány versenyen vezettem eddig még csak az autót, de eddig még soha nem éreztem ilyen jónak, az újítások is jól sikerültek, az autó most már egyre inkább olyan amilyennek én szeretném."

A Citroennél nagy az öröm, hiszen Ostberg mögött csapattársa, Craig Breen érkezik a második helyen. "Mindig jó érzés az élmezőnyben végezni, de továbbra is két lábbal kell a földön járnunk, nem szabad messzemenő következtetések levonnunk a shakedown eredményéből." - mondta Breen. "Számomra a legfontosabb, hogy abszolút nem vállaltam kockázatot, nyugodtan vezettem és az idő meg jött magától."

A legjobb finn versenyző és a képzeletbeli dobogó harmadik helyét Jari-Matti Latvala szerezte meg, aki fél másodperccel maradt el Breentől. Latvalát is csapattársa, Ott Tanak követi, majd ötödikként Teemu Suninen zárta shakedown-t.

Neste Oil Rally Finland shakedown eredmény:
1.  Ostberg / Eriksen (Citroen C3 WRC) 1:54.8
2.  Breen / Martin (Citroen C3 WRC) 1:55.4
3. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) 1:55.9
4. Tanak / Jarveoja (Toyota Yaris WRC) 1:56.0
5. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) 1:56.6
6. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 1:56.6
7. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) 1:56.7
8. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) 1:56.8
9. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 1:57.2
10. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) 1:57.3
11. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) 1:57.8…

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

33