l1
l2


 

Latvala: "Kicsit későn ébredtem!"

Augusztus 3.
Jari-Matti Latvala finn futamon mutatott teljesítménye nem csupán az összetett harmadik helyet jelentette, hanem ezzel a pozícióval csapatát kettős dobogóhoz segítette. Ugyan jobb eredményben bízott a rajt előtt, de végül a körülményeket figyelembe véve elégedetten mesélt a hétvége történéseiről.

Jari-Matti, ahogy csak tudtad, nyomtad neki, ám mégsem sikerült elkapnod Mads Citroenjét. Hogyan érezted magad összességében a hétvégén?

Latvala: "Először is engedjétek meg, hogy elmondjam véleményemet- szerintem Mads élete legjobb teljesítményét nyújtotta, és kizökkenthetetlen volt. Igen nagyon jó vezetést mutatott be és a Citroen potenciálja is páratlan volt. Ami engem illet, szerintem kicsit későn ébredtem fel, hogy harcolni kellene. Szombat délután szembesültem valójában az eredményekkel, akkor azonban Mads és Ott is már abszolút a toppon volt. Szombaton délután változtattunk az autón, és onnantól kezdve kezdett nőni az önbizalmam, majd szépen javuló tendenciát mutattunk. A gumikkal volt egy kis probléma – már tényleg nagyon a végét járták, de a Michelin nagyon jól kitalálta, hiszen még az utolsó métereken is használhatóak voltak. Vasárnap tényleg mindent megtettem, amit tudtam. Egy kicsit jobban éreztem magam azon a szakaszon, ahol Esapekka az út szélére került, ahogy szembesültem azonban a csapattársammal történtekkel, akkor akarva-akaratlanul is visszavettem és így vesztettem egy kis időt. Talán ha ez az incidens nem szól közbe, akkor én is maradtam volna a ritmusomban. A powerstage az utolsó lehetőség volt, ahol próbáltam a határon menni, és sajnos szó szerint sikerült - az egyik árokba a kerekünk lelógott, ez pedig ha minimálisan is, de időveszteséget jelentett a számunkra. Végeredményben egyébként nem vagyok csalódott, úgy gondolom, hogy ilyen csaták közepette ez egy nagyszerű eredmény, és csak jó hatással lehet rám és a jövőbeli teljesítményemre.”

A futamon végig lazának és mondhatni hűvösnek tűntél, semmi stressz nem mutatkozott rajtad. Belülről hogyan élted át a kilométereket?

Latvala: "Nos, hogy őszinte legyek, volt pár kiesésünk az idén, és valahogy nem szerettünk volna finn rajongóinknak csalódást okozni. A versenyek idő előtti befejezései azért folyamatosan nyomták felénk a negatív gondolatokat, így arra is kellett figyelnünk, hogy ezen felül tudjunk kerekedni. Ott is elmondta, hogy a biztos győzelemhez 100%-os bizalomra van szükség minden tekintetben. Az autó fantasztikus volt végig, ez nem is kérdés, azonban nekünk kellett szombatig az a pár kilométer, hogy felfogjuk, minden rendben van, megvan a magabiztosság, és mehetünk a jobbnál jobb időkért. Természetesen nemcsak a mi érdekeinket tartottuk szem előtt, nagyon fontos volt, hogy a csapatunknak is hozzunk pontokat."

Miikka, ez az eredmény nagyobb önbizalmat adhat a hátralévő állomásokra?

Miikka Anttila (Jari-Matti Latvala navigátora): "Igen, ez egy nagyszerű előrelépés a számunkra, és pozitív lendületet ad a további futamokhoz. Azért a dobogó harmadik fokával nagy kő esett le a szívünkről. Boldogok vagyunk, hogy egy ilyen küzdelemben eredményesen kitartottunk."

Sok finn versenyt megéltél már. Az e hétvégi hangulatban éreztél extra támogatást?

Anttila: "A mostani hangulatban életem legjobb finn versenyét éltem át. Természetesen a csapat és Tommi is, illetve a sok rajongó Finnországból támogatott minket, és az egész bandát. Ott ugyan észt, de bőven érezhette a támogatást szerintem, hiszen egy hazainak mondható csapat tagja."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33