l1
l2


 

Német Rali nevezések

Augusztus 6.
Tizenhárom királykategóriás páros száll harcba a Német Rali győzelméért, az aszfaltos versenyen a Ford, a Hyundai, a Toyota és a Citroen gyári versenyzői mellé még egy-egy Fiesta és DS3-as csatlakozik, összességében pedig hatvanöt duó rajtolhat el az ADAC Rallye Deutschland 2018-as felvonásán.

A páratlan finn ugratások után nem sok ideje maradt fellélegzésre a világbajnokság résztvevőinek a következő állomásig – augusztus 16-án a shakedown keretében kezdetét veszi a németek aszfaltos eseménye az ADAC Rallye Deutschland. A futam természetesen magában hordozza aszfaltos különlegességeit, mely továbbra is izgalmassá teheti a hétvégét - a résztvevők felkészülése, illetve a váratlan helyzetek adta pillanatok extra izgalmakat adhatnak a német kilométerekhez. A versenyre nem kevesebb, mint hatvanöt páros adta le nevezését, akik közül pontosan tizenegyen tartoznak gyári támogatottságú egyesülethez, míg két résztvevő görög és német színekben csatlakozhat a P1-es kategóriához augusztus 16-19. között.

A címvédő márka igen jó esélyekkel tekint a német hétvégére, hiszen tizenkét hónappal ezelőtt Malcolm Wilson csapata hódította el a dobogó legfelső fokát Ott Tanak jóvoltából. Az észt versenyzőre már nem számíthatnak, de a briteknek van még egy ötszörös világbajnokuk, Sebastien Ogier, akitől pozitív eredményekre számíthatnak. A finn felálláshoz képest egyébként nem történt változás - a francia bajnok mellett Elfyn Evans és Teemu Suninen juthat szóhoz.

A Hyundai Motorsport valójában hazainak érezheti az ADAC pályáit, hiszen az egyesület központja Németországban található. Az alzenauiak tavalyi legjobb helye csupán a nyolcadik volt Hayden Paddon jóvoltából – a kiwi srácnak sem voltak tökéletesek a kilométerei, ám sokkal rosszabbul járt Thierry Neuville vagy épp Dani Sordo, akik egy törött kerékkel illetve egy balesettel lettek gazdagabbak. Idén mindenképp javítani szeretnének, hiszen bajnokesélyesként minden pontra éhesek - az i20-asok volánjai mögött Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen és Dani Sordo foglal majd helyet.

A finn mámort még javában élvező Toyota csapata sem érkezik tervek nélkül. Tommi Makinen fiai megérdemelten ünnepeltek július utolsó hétvégéjén, és nagy esélyeket fűznek a német szakaszokhoz is, hiszen Ott Tanak tavaly a leggyorsabb tudott lenni. Az észt fiú mellett természetesen még Jari-Matti Latvala és Esapekka Lappi bizonyíthat.

Negyedikként, ám nem utolsó sorban a Citroen Racing számára akad még hely az élmezőnyben. A francia csapat Mads Östberg és Craig Breen által juthat értékes konstruktőri pontokhoz Németországban. E két gyári versenyző mellett egy korábbi fejlesztésű WRC is feltűnik majd a futamon - Citroen DS3-assal a hazaiak legnagyobb örömére Marijan Griebel érkezik.

A 2018-as ADAC Rallye Deutschland nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33